Belangrijk punt wanneer u kerkorgels gaat kopen

      Reacties uitgeschakeld voor Belangrijk punt wanneer u kerkorgels gaat kopen

Hoewel het belangrijkste werk van het kerkorgel over het algemeen alleen het spelen van hymnen en spirituele mis is, worden sommige orgels gebruikt voor begeleiding, decoratie en een paar andere gespecialiseerde taken. De vraag is: wat is de belangrijkste functie van een orgel in een kerk? Welnu, de organist is degene die het orgel bespeelt, iemand die het decoreert, het laat zingen en het ook in verschillende kerken plaatst. Sommige kerken hebben hun orgels speciaal voor hen gebouwd. 

Dit artikel zal u vertellen wat u kerkorgels moet kopen als u er een wilt kopen.

Wanneer u kerkorgels wilt kopen, moet u eerst kijken naar het hoofdwerk van het orgel, dat voornamelijk het hoofdorgel en het achtergrondorgel zijn. De belangrijkste orgels zijn de trommel, de cimbalen, de percussie, de tamboerijn, de tympanis, de trompet en de smoking. De meeste van deze orgels zijn meestal gemaakt van hout, maar er zijn er ook die van metaal zijn gemaakt.

U moet het belangrijkste werk van elk van deze orgels bekijken wanneer u kerkorgels gaat kopen, zodat u het orgel kunt kiezen dat het beste bij uw kerk past. Sommige van deze hoofdwerken hebben hun eigen thema, het tympanis heeft bijvoorbeeld een motief en het hoofdwerk is daaruit gemaakt. De belangrijkste orgels, zoals de cimbalen, hebben ook hun thema, de tamboerijn heeft bijvoorbeeld een figuur die voornamelijk een mannelijke figuur is. Je moet ook onthouden om alle extra delen van het hoofdwerk op te nemen, zoals de pedalen en enkele exotische, zoals de contrabas.

Een ander belangrijk punt waar u rekening mee moet houden wanneer u deze orgels gaat kopen, is de grootte.

Tegenwoordig geven de meeste kerkorganisten er de voorkeur aan dat het iets groter is dan de gemiddelde grootte van de kerk! Het formaat moet comfortabel in gebruik zijn. En de kleur moet aantrekkelijk zijn en goed passen bij de muren van de kerk.

Het andere belangrijke punt is de prestatie. Het hoofdwerk moet erg goed zijn als je wilt dat mensen er mee meezingen. De kwaliteit van het geluid mag niet zweverig of raspend zijn. Het moet duidelijk en hoorbaar zijn. In feite kopen veel organisten ze tegenwoordig zelfs liever in bulk. Hierdoor kunnen ze er veel van hebben en veel geld besparen.

Het laatste belangrijke punt dat u in overweging moet nemen wanneer u kerkorgels gaat kopen, is de prijs. Natuurlijk wilt u geen concessies doen aan uw budget. Maar je moet ook niet voor het goedkoopste apparaat gaan als het niet goed genoeg is voor je hoofdwerk. U moet proberen iets te krijgen dat binnen uw budgetbereik valt, maar u het soort prestaties en kwaliteit kan bieden dat u wenst. Als je nieuw bent in dit soort dingen, dan zou het beter zijn als je kiest voor een oud vintage stuk dat je kunt gebruiken tot het moment dat je kerkorgels koopt.

 

https://www.noorlanderorgels.com/hauptwerk/