010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Het samenstellen van budget gaming pc’s

Niet iedere gamer heeft een groot budget beschikbaar. Ben je voor een game pc altijd relatief veel geld kwijt of zijn er ook budget gaming pc’s waar je prima mee kunt gamen. Hieronder leggen we je uit welke specificaties een game pc minimaal moet hebben en wat voor prijskaartje daaraan hangt! We kunnen je alvast verklappen dat een degelijke game computer geen duizenden euro’s hoeft te kosten. Met budget gaming pc’s zul je niet iedere game op de hoogste settings kunnen spelen. Toch is het goed mogelijk om voor relatief weinig geld een game pc samen te stellen (of aan te schaffen) die de meeste spellen aankan. 

Vooral de videokaart is van belang

Bij het samenstellen van een budget gaming pc, zal je als eerst naar de videokaart moeten kijken. Dit onderdeel is namelijk grotendeels verantwoordelijk voor de grafische prestaties van de game pc. Wie een goedkope videokaart nodig heeft, kan het best voor een GeForce GTX 1650 of GeForce GTX 1660 gaan. Deze videokaarten zijn relatief goedkoop, maar zijn wel in staat om moderne spellen af te spelen! Zo is de Geforce GTX 1650 sterk genoeg om spellen als GTA V, Red Dead Redemption 2, League of Legends en Assassin’s Creed Odyssey op normale settings te kunnen spelen.

Een geschikte processor

Behalve een goede videokaart, heeft een gaming pc ook een goede processor nodig. Het is aan te raden om minimaal voor een Intel Core i5 processor te kiezen. Dat komt qua prestaties sterk overeen met een AMD Ryzen 5. Het is overigens goed om te weten dat de i5 processors van nu sterker zijn dan die van vorige generaties. Kies je voor de nieuwste generatie, dan heeft de processor een hogere klokslag. 

Ben je alleen van plan om te gamen op de pc, dan heb je aan 8GB RAM-geheugen in principe al voldoende. Het RAM-geheugen is overigens relatief eenvoudig up te graden, mocht je daar ooit meer van nodig hebben. Vooral belangrijk is dus dat je in ieder geval een goede processor en een geschikte videokaart hebt.

Kant-en-klare budget gaming pc’s bestellen

Wanneer je een gaming pc samenstelt, is het ook van belang dat alle onderdelen goed op elkaar aansluiten. Mocht je weinig ervaring hebben met computers, dan kun je er ook voor kiezen om een kant en klare budget gaming pc aan te schaffen. Dat is onder andere mogelijk op Omiximo.nl.

https://www.omiximo.nl/game-pc-kopen/