010 Web Fotografie
Image default
Interieur fotografie

Interieurfotografie

De fotograaf van Vincent Hartman Fotografie fotografeert landelijk interieurs voor interieurbouwers, architecten en projectinrichters. Interieurfotografie is samen met productfotografie een van de moeilijkere diciplines van het vak. Geschoold aan de fotoacademie in het fotograferen met de technische camera is de fotograaf gewend te werken met lijnen en perspectieven en het z.g. onthoeken van gebouwen, interieurs en producten. De technische camera wordt niet meer gebruikt en de taken zijn overgenomen door de laatste digitale opname apparatuur met tilt en shift lenzen die tegelijkertijd kunnen onthoeken en scherptevlakken kunnen verleggen. Samen met op afstand bestuurbare flitsers voor contrastbeheersing is er tegenwoordig met een relijk compacte set fotoapparatuur uitstekend resultaat te behalen met resoluties die zelfs vegrotingen van 3×4 meter mogelijk maken met verbluffende details.

 

Een interieur wordt eerst als overzicht gefotografeerd met een aantal opnames vanaf een hoog standpunt zodat de planmatige lay-out duidelijk wordt zonder dat muren omvallen en meubels taps toelopen. Dit gebeurt vanaf verschillende kanten zodat onderlinge verbanden snel duidelijk worden. Vervolgens wordt voor een laag standpunt gekozen om de relatie van interieur elementen met de rest van de ruimte weer te geven. Ten slotte wordt de ruimte benaderd met een meer ‘enge’ blik om er bepaalde details uit te lichten. Daar waar bij overzichten gekozen wordt voor scherpte van voor tot achter, worden bij deze sfeerfoto’s bepaalde details uitgelicht en de rest van de omgeving verdwijnt dan in de onscherpe achtergrond.

 

 

De interieurfotograaf werkt vanuit de fotostudio in het landelijk gebied tussen Zwolle en Raalte en vervult opdrachten van Groningen tot Maastricht en Haarlem tot Hengelo. De studio werkt volgens de laatste internationale normen op het gebied van kleurbeheer en bestandsbeheer en werkt met de voorwaarden van de fotografenfederatie.

 

 

http://www.studiovhf.com/interieurfotografie/

Gerelateerde artikelen

Art deco meubels

Vintage meubels