010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Kartonnen doos op maat

Verschillende soorten kartonnen dozen.

Er zijn natuurlijk veel soorten verschillende soorten kartonnen dozen beschikbaar, alle kartonnen dozen die wereldwijd verkrijgbaar zijn hebben een specifieke Fefco code gekregen voor een betere herkenning.  Op deze manier kan er wereldwijd herkend worden welke kartonnen doos er wordt bedoeld met een bepaalde code. Fefco is de afkorting voor Federation Européenne des Fabricants de Carton Ondulé oftewel de Europese federatie van golfkartonfabrikanten. Hieronder zijn de meest gebruikte Fefco codes wat verder toegelicht.

 

Amerikaanse vouwdoos – Fefco 201

De doos die wereldwijd het meest gebruikt en besteld wordt is de Amerikaanse Vouwdoos met de code Fefco 421. Kenmerkend voor deze kartonnen doos zijn de kleppen aan de onder en bovenkant die gesloten kunnen worden doormiddel van tape. Deze doos wordt vaak gekozen door de eenvoud en het voordelige tarief wat vaak erg voordelig is. In de webshop van 123Dozen op maat zijn verschillende varianten van de Amerikaanse vouwdoos verkrijgbaar. Denk aan enkelgolf, dubbelgolf en een witte en bruine variant. Wanneer de juiste maat van de Amerikaanse vouwdoos er niet tussen zit is er altijd nog de optie om een Amerikaanse vouwdoos op maat te laten maken.

 

Magazijndoos – Fefco 421

Magazijndozen zijn niet enkel dozen die gebruikt kunnen worden voor opslag in het magazijn maar ook voor verzending van producten. Een magazijndoos is kenmerkend voor het slotje aan de voorzijde, op deze manier is de doos makkelijk te openen en te sluiten. Het is wel belangrijk dat de dozen met niet meer dan 10kg belast worden, anders is er een grote kans dat deze variant het gewicht niet kan houden.

 

https://www.123dozenopmaat.nl/