Voor duurzame en mooie tuinconstructies gebruikt u Douglas hout

      Reacties uitgeschakeld voor Voor duurzame en mooie tuinconstructies gebruikt u Douglas hout

Voor een duurzame tuinconstructie die lang meegaat gebruikt u het fraaie en bekende Douglas hout. Dit hout kunt u gebruiken voor verschillende doeleinden: bijvoorbeeld voor het maken van een schutting, terras of schuur. U kunt ook uw gevel met Douglas planken bekleden. Dit geeft uw huis een mooie en landelijke uitstraling. Buiten deze tuinconstructies kunt u Douglas hout ook prima gebruiken voor het maken van meubelstukken. Denk hierbij vooral aan tuinmeubelen. Uw zelfgemaakte picknicktafel, tuinstoel of loungebank van Douglas planken gaat door het stevige en stabiele karakter van het hout jarenlang mee. Voor meubelbedrijven is deze houtsoort ook een aanrader. Door de natuurlijke stevigheid van Douglas hout kunnen uw tuinconstructies en tuinmeubelen de in Nederland wisselende weersomstandigheden prima aan.

Maak bij deze aanbieder een milieubewuste keuze

Douglas hout is afkomstig van de douglasspar. Het hout van deze spar heeft een roodbruine kleur en heeft hierdoor een warme uitstraling. Als u begaan bent met het milieu, dan kiest u voor Douglas planken afkomstig van zagerijen met een PEFC-certificaat. Zagerijen met dit certificaat gaan op een duurzame manier met de bomen om en doen tevens aan duurzaam bosbeheer. Als u er zeker van wilt zijn dat uw aangeschafte hout afkomstig is van een duurzame zagerij, dan kunt u uw hout bij Tuinhout Compleet aanschaffen. Deze online winkel verkoopt namelijk enkel hout van zagerijen met een PEFC-certificaat. De verschillende houtsoorten komen allemaal uit Europa.

Behalve planken, zijn er hier nog meer soorten Douglas hout verkrijgbaar

Bij Tuinhout Compleet kunt u, behalve Douglas planken, ook nog vele andere houten producten van deze houtsoort aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan planken, kozijnen, deuren en balken. Ook als u bijvoorbeeld een nieuwe schutting in uw tuin wilt zetten, vindt u hier de juiste materialen. Ook kunt u andere benodigdheden voor het maken van een schutting op de website vinden, zoals steunbalken. De planken zijn in verschillende maten verkrijgbaar en u kunt ze eventueel ook op maat laten zagen.