010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Alles over kunstgebitten

Kunstgebitten hebben sinds hun ontstaan een lange weg afgelegd en zien er nu comfortabeler en realistischer uit dan ooit tevoren. Maar wanneer is het juiste moment om een kunstgebit te nemen, en wat zijn de voordelen? Lees verder om erachter te komen!

Wat zijn kunstgebitten?

Een kunstgebit is een tandprothese die gebruikt wordt om ontbrekende tanden te vervangen. Ze kunnen gedeeltelijk of volledig zijn, en zijn gemaakt van acryl of metaal. Kunstgebitten worden op maat gemaakt zodat ze goed in je mond en tandvlees passen, en ze worden op hun plaats gehouden met een zuignap of tandheelkundige lijm.

Wanneer krijg je een kunstgebit? 

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want het juiste moment om een kunstgebit te nemen verschilt van persoon tot persoon. Over het algemeen raden tandartsen echter aan om een kunstgebit te nemen als je de meeste of al je natuurlijke tanden hebt verloren. Een kunstgebit kan ook een goede optie zijn als je tanden ernstig beschadigd of vergaan zijn en niet gered kunnen worden met restauratieve tandheelkundige ingrepen zoals kronen of bruggen.

Voordelen van een kunstgebit 

Behalve dat het je uiterlijk verbetert, biedt een kunstgebit nog een aantal andere voordelen. Ze kunnen je bijvoorbeeld helpen gemakkelijker te eten en te spreken. Bovendien kan een kunstgebit de gezichtsspieren ondersteunen die je gezicht jong houden en vroegtijdige rimpels voorkomen. En tot slot kan een kunstgebit je zelfvertrouwen vergroten door je een stralende, mooie glimlach te geven!

Als je de meeste of al je natuurlijke tanden mist, kan een kunstgebit een goede optie voor je zijn. Een kunstgebit kan helpen om je uiterlijk, je eet- en spreekvaardigheid, je gezichtsspierondersteuning en je zelfvertrouwen te verbeteren. Dus als je een kunstgebit overweegt, bespreek dan zeker met je tandarts of het voor jou geschikt is. Een kunstgebit kan natuurlijk, net als je eigen gebit, kapot gaan of slijtage bevatten. Een kunstgebit reparatie is eenvoudig, waardoor je altijd prachtige tanden in je mond zult hebben.

https://bodentkunstgebit.nl/