010 Web Fotografie
Image default
Gezondheid

Angst voor de dood overwinnen?

Hier zijn een paar tips, gebaseerd op het advies van andere 50-plussers die hun angst om dood te gaan hebben overwonnen. Meer tips kun je lezen in dit artikel over de angst voor de dood.

Neem de controle over je leven

Breng quality time door met de mensen bij wie je graag bent. Probeer nieuwe dingen. Daag jezelf uit. Blijf vooral actief en betrokken bij positieve activiteiten. Als er iets is dat je echt dwarszit, doe er dan iets aan! Als u nog onafgemaakte zaken heeft, regel het dan! Als je iemand hebt met wie je moet praten, bel dan!

De angst voor de dood is vaak de angst om niet op je eigen voorwaarden te leven. Je verdient het om je dromen te zien uitkomen. Hoe meer je het leven omarmt, hoe minder bang je zult zijn om het op te geven als de tijd daar is!

Leer accepteren dat de dood natuurlijk is

Het helpt om onszelf te herkennen als onderdeel van een geweldige cyclus en troost te vinden in het feit dat alle anderen dezelfde drempels moeten doorlopen: conceptie, geboorte en dood.

Bijna-doodonderzoeker Norman Van Rooy zei ooit: “Net als het kind dat wordt geboren, hebben we geen andere keuze dan ons over te geven aan het onbekende.” Je kunt ervoor kiezen om je lichaam en je bijdrage aan deze wereld als een eer te zien. We hebben het voorrecht gehad om te leven; dus laten we dankbaar zijn en de dood accepteren als die uiteindelijk komt.

Lees de beschikbare literatuur en zelfhulpgidsen over de dood

Veel schrijvers hebben hun eigen overpeinzingen en overpeinzingen over het onderwerp van de dood gedeeld. Ook hebben religieuze leiders, filosofen en mystici een prachtige bibliotheek gebouwd over het onderwerp van het hiernamaals. Hun werken vertellen je misschien niet met zekerheid wat er gebeurt nadat je sterft. Maar ze kunnen je misschien helpen om de even belangrijke vragen aan te pakken, waarom we hier zijn en hoe we ons moeten voorbereiden op het hiernamaals.

https://nickdewaard.nl/bang-voor-de-dood