010 Web Fotografie
Image default
Dienstverlening

Begrafenissen kunnen een lastig ding zijn in het leven

Begrafenissen zijn een van de moeilijkste dingen die mensen in hun leven kunnen meemaken. Meestal maken mensen echt dure fouten en besteden ze veel meer dan ze zouden moeten doen aan begrafenissen, omdat ze op dat moment vatbaar zijn voor het kopen met hun emoties in plaats van met hun hoofd. U kunt uw dierbaren echter de stress en de pijn besparen die gepaard gaan met het regelen van een begrafenis door eenvoudigweg een aantal voorafbetaalde begrafenisarrangementen te maken.

Vaak zijn er van te voren al afspraken gemaakt over de begrafenis

Vooraf betaalde begrafenisregelingen en -contracten zijn gemakkelijk te maken en hebben vaak veel voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld alles kiezen wat u tijdens de begrafenis nodig vindt. Ook kunt u vooraf afspraken maken over de betaling. In bepaalde gevallen kunt u zelfs al voor uw overlijden of voor de uitvaart de betalingen doen.

Helaas moet u zich ervan bewust zijn dat er gevallen zijn geweest waarin misbruik is gemaakt van vooruitbetaalde begrafenisregelingen en begrafeniscontracten. Dus, als de staatswetten vrij specifiek en expliciet zijn over traditionele regelingen en er contracten zijn, dan moet u de wet raadplegen voordat u afspraken maakt met de begrafenisondernemer in het uitvaartcentrum van uw keuze. Hier is hoe u uw prepaid begrafenisregelingen kunt regelen. Wil je weten wat er mogelijk is in jouw stad? Typ dan bijvoorbeeld in op Google: ”begrafenisondernemer Eindhoven” en zie direct welke uitvaartverzorgers er beschikbaar zijn. 

Kiezen van de juiste begrafenisondernemer

Het allereerste wat u moet weten is of de staat het serieus meent met uitvaartverstrekkers die een speciaal trustfonds hebben en waar de betalingen voor prepaid begrafenisregelingen worden bewaard totdat ze nodig of vereist zijn. Vaak zijn deze trustfondsen totaal anders dan de algemene rekening van de uitvaartverstrekker. Als het uitvaartcentrum niet op de hoogte is van dergelijke fondsen, dan moet u op zoek gaan naar het uitvaartcentrum dat dat wel doet.

Zo voorkomt u dat er in de toekomst misbruik wordt gemaakt van dergelijke afspraken. Zorg er ook voor, dat u erachter komt of er knelpunten zijn met betrekking tot de trustfondsen. U wilt er bijvoorbeeld zeker van zijn dat de uitvaartverzorger geen achterdeur toegang heeft tot de fondsen. U wilt er ook zeker van zijn dat u toegang heeft tot uw fondsen als het uitvaartcentrum failliet gaat en op moet klappen voordat u overlijdt.

Rente die wordt toegepast op de vooraf gesproken begrafenis

Als u na het maken van uw vooruitbetaalde begrafenisregelingen nog minstens 10-20 jaar, al het geld dat u in het trustfonds stort, zou hebben gegenereerd en wat rente hebben opgeleverd. Zoek vanuit het uitvaartcentrum uit wat er met de rente gedaan zou worden. Meestal behouden de meeste uitvaartcentra belangen om de kosten van de begrafenis verder te dekken. Als de begrafenisondernemer eerlijk is, zal hij vaak extra geld teruggeven aan de familie van de overledene.

Bekijk of je de begrafenis tijdens de looptijd nog kunt wijzigen

Dit is belangrijk als je op een dag zou beslissen dat je in plaats van de begrafenis te gaan voor de crematie en vice-versa, je verhuist naar een nieuwe staat en ga zo maar door. U moet echter voorzichtig zijn met het doen van dit, want het kan ervoor zorgen dat u niet in aanmerking komt voor een paar voordelen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u niet in aanmerking komt voor de Sociale Zekerheid of Medicaid als u wat geld beschikbaar heeft. Dit komt omdat u die fondsen eerst moet uitputten voordat u om een uitkering van de staat vraagt. Wat het geval ook is, wees er zeker van voordat u de regelingen wijzigt dat ze uw uitkeringen op geen enkele manier in gevaar brengen.

Hiermee is het mogelijk om een fatsoenlijke begrafenis of zelfs een uitbundige begrafenis te hebben zonder dat u uw familie door de emotionele druk van het regelen van de begrafenis heen hoeft te slepen.

http://www.youtube.com/watch?v=Bd61KAXwWsA
 

https://uitvaartpolis-online.com/begrafenisondernemer/

Gerelateerde artikelen

Jouw gsm professioneel laten repareren? Kom meteen naar PDArepair!

Woningontruiming regelen voor een wanbetaler

Dit moet je weten wanneer je de hypotheek wilt koppelen aan een overlijdensrisicoverzekering