010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Budget huis opknappen

In Nederland zien we dat mensen sneller kiezen voor het opknappen van hun huidige huis, dan verhuizen. Dit is ook wel te begrijpen met de toename van de huidige prijzen. Niet alleen de alledaagse producten worden duurder, maar ook de huizenprijzen stijgen de pan uit. Daarom ga ik jou een aantal tips geven hoe jij je huis op kunt knappen in plaats van verhuizen. Op deze manier kun je toch wel wat geld besparen.

Meubels laten restaureren

Iedereen houdt van nieuwe dingen in zijn of haar huis en dus ook van nieuwe meubels. Maar zijn ze wel nodig? Je kunt er namelijk ook voor kiezen om je oude meubels te laten restaureren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je oude bank. Je brengt hem naar de dichtstbijzijnde stoffeerder en je zult die oude bank niet meer terug herkennen. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om je oude meubels te pimpen.

Een likje verf

Ben jij na al die jaren wel uitgekeken op de ruimtes in je huis? Kies dan voor een nieuwe kleur op je muur, want dit kan een heel verschil maken. Kies voor een kleur die goed past bij je huis of kies eens voor een gekke kleur. Ga naar een bouwwinkel. Koop een kwast en verf en ga er eens mee aan de slag!

De trap

Een trap is ook zo een ding in huis waar je snel op uitgekeken bent, maar wist je dat een nieuwe trap gemiddeld tussen de € 1.750 en € 3.200 kost. Dit noemen we dan ook geen budget opknappen. Wel kun je ervoor kiezen om een specialist te raadplegen om je oude trap op te laten knappen!

Het voordeel van je huis opknappen is dat je het in delen kunt doen. Je hoeft niet in een keer alles te doen. Pak bijvoorbeeld iedere 3 maanden een andere klus aan en je zult binnenkort in een “nieuw” huis wonen. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad en succes met het opknappen van jouw woning!