010 Web Fotografie
Image default
Kinderen

Een eerste fiets kopen voor jouw kind

Een loopfiets is een geweldige manier om jouw kind te leren fietsen. Het helpt hen te leren hoe te balanceren en te sturen zonder de angst om te vallen. Ze zijn ook zeer geschikt om de coördinatie en de motoriek te verbeteren.

De voordelen van fietsen met een loopfiets

Een loopfiets is niet enkel leuk als speelgoed voor het kind, maar het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Met een loopfiets is het mogelijk voor het kind om zijn motoriek, kracht en balans te ontwikkelen.

  • De motoriek

Oefenen van de loopbewegingen met zijn voeten, dankzij het sturen krijgt hij het besef van het effect van zijn armbewegingen

  • Kracht

De spieren van de baby worden getraind doordat hij zicht met zijn benen af moet zetten om met zijn eigen gewicht de loopfiets naar voor te kunnen bewegen.

  • Balans

De baby moet zijn evenwicht kunnen houden om niet te vallen

Wanneer een loopfiets kopen?

Een loopfiets hangt af van de ontwikkeling van het kind. Het ene kind is iets sneller in het leren om om te gaan met zijn eigen balans dan de ander. Het kan voorkomen dat jouw kindje op 2-jarige leeftijd nog niet toe is aan een loopfiets, hiervoor kun je dan een driewieler aankopen. Na het leren fietsen op een driewieler kan het kindje overschakelen naar de loopfiets, hiervoor moet hij natuurlijk iets meer ontwikkelt zijn.

https://fietsie.nl/loopfiets/