010 Web Fotografie
Image default
Gezondheid

Het verloop van een zwangerschap

Als u in verwachting bent

Wanneer u in verwachting bent, breekt er niet alleen een mooie, maar ook spannende tijd voor u aan. Zeker als het de eerste keer is dat u in verwachting bent. Het is verstandig om snel contact op te nemen met een verloskundige om u te laten begeleiden. Wanneer u in Rijnsburg woont, dan is het verstandig om een verloskundige Rijnsburg in te schakelen. Dat kunt u doen door contact op te nemen met de verloskundigenpraktijk Liva. Zodra u bent ingeschreven bij de verloskundigenpraktijk Liva, krijgt u een verloskundige toegewezen. De verloskundige Rijnsburg zal u helpen tijdens en na de zwangerschap. Er zal onderling een een goede band tussen u beiden ontstaan. De verloskundige zal in de gaten houden of alles goed verloopt tijdens de zwangerschap.

Een goede controle

Voor de controles, moet u regelmatig de verloskundigenpraktijk Liva bezoeken. Aan de hand van de laatste menstruatie kan worden berekend hoe lang u zwanger bent. Ook zal er worden gekeken wanneer de bevalling ongeveer zal plaatsvinden. In sommige gevallen zal er een termijnecho worden gemaakt om de datum van de bevalling beter te kunnen bepalen. Tijdens het eerste bezoek zal de verloskundige uw bloeddruk opnemen en bloed afnemen. U wordt ook gewogen om te kunnen bepalen hoeveel u tijdens de zwangerschap aankomt.

De regelmatige controles

Tijdens uw zwangerschap zult u door de verloskundige tussen de 10 en 14 keer worden gecontroleerd. Na de 36 weken moet u met een vaste tussenpozen een bezoek brengen aan de verloskundigenpraktijk Liva. Er wordt dan gekeken of uw gezondheid nog helemaal in orde is. Ook zal regelmatig de hartslag van de baby worden gecontroleerd. Als een verloskundige niet gerust is in het verloop van de zwangerschap, zal zij u uit voorzorg doorsturen naar de gynaecoloog. Omdat u op deze manier zo goed in de gaten wordt gehouden, hoeft u zich niet ongerust te maken. Samen kan er overlegd worden waar de bevalling zal gebeuren. Dat kan vaak thuis, maar soms is het beter de bevalling in een ziekenhuis te laten plaatsvinden.

https://www.verloskundigenpraktijkliva.nl/