010 Web Fotografie
Image default
Woningen

Hoe regel je een goede uitvaart

Als je een uitvaart moet regelen komt er ontzettend veel op je af. Er moet van alles geregeld worden. Wilde je dierbare een crematie of een begrafenis? Bestaat er een adressenlijst? Hoe zit het met de financiële zaken van de uitvaart? Een aantal tips om op een goede manier een uitvaart te regelen. Hoe regel je bijvoorbeeld een Uitvaart in Sliedrecht?

 

Wat moet je direct regelen na het overlijden?

Is een dierbare overleden dan moet je zo snel mogelijk je huisarts informeren. Of bij het overlijden in het ziekenhuis de behandelende arts. Je brengt daarnaast gelijk na het overlijden de naasten op de hoogte. En je brengt de verzekeraar op de hoogte van het overlijden.

 

Administratieve zaken om uit te zoeken

Naast dat de uitvaart moet plaatsvinden kan je ook alvast wat administratieve zaken regelen. Denk bijvoorbeeld aan het melden van het overlijden bij de gemeente, banken en verzekeraars. Je kunt ook uitzoeken of je dierbare een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Daarnaast moet je lidmaatschappen en abonnementen opzeggen en de kosten afhandeling van de uitvaart. Dit kun je allemaal zelf doen, maar je kunt het ook laten doen door een uitvaartverzorger.

 

Geef de uitvaart vorm met de uitvaartverzorger

Je kunt vervolgens samen met de uitvaartverzorger de uitvaart vorm gaan geven. Zo kun je een afscheid maken passend bij je dierbare. Een bedrijf als bijvoorbeeld DELA is erg ervaren in uitvaartdiensten. Met uitvaartverzorgers zorg je ervoor dat het hele proces goed en zonder problemen verloopt. Zo zorg je dat er een goed en mooi afscheid ontstaat.

 

Gaat het om begraven of cremeren?

Ga je de uitvaart regelen van een dierbare dan komt het eerste aanbod of het gaat om cremeren of begraven. Vroeger lieten de meeste mensen zich begraven, maar tegenwoordig kiezen 65 procent  van de mensen cremeren. Heeft je dierbare geen keuze gemaakt dan is het aan jou en eventuele nabestaanden om de keuze te maken om je dierbare te cremeren of begraven. Dit kan een lastige keuze zijn en een uitvaartverzorger kan je hier altijd bij helpen.

 

De datum en locatie vaststellen van de uitvaart

Andere punt om een goede uitvaart te regelen is de datum en de locatie vaststellen. Wil je dat zoveel mogelijk nabestaanden aanwezig zijn bepaal dan kort na het overlijden van de dierbare de datum en locatie van de uitvaart. Volgens de wet mag een uitvaart uiterlijk zes werkdagen na overlijden plaatsvinden.