010 Web Fotografie
Image default
Woningen

Hoeveel kost een bouwinspectie?

Er is geen vervanging voor bouwinspectie als u uw zuurverdiende geld in het juiste onroerend goed wilt investeren. Kopers zijn nu echter slimmer geworden en kiezen voor huisinspectiediensten bij het kopen van oude of nieuwe huizen om ervoor te zorgen dat het onroerend goed dat ze kopen in elk aspect past.

Maar hoeveel kost het gebouw inspectie kosten? Kost het een arm-en-een-been? Of maakt het gebruik van deze diensten de bank kapot?

Nou, dit bericht behandelt enkele factoren die van invloed zijn op de kosten van huisinspectiediensten. We geven u ook een idee van hoeveel deze diensten u kunnen kosten.

Wat is bouwinspectie precies? En wat dekt het?

De bouwinspectiediensten helpen kopers en verkopers bij het beoordelen van de fysieke staat en staat van een eigendom. De inspectie wordt meestal uitgevoerd door erkende professionals en onthult elk aspect van een eigendom.

Elke gedetailleerde bouwinspectie zal de volgende punten in het rapport naar voren brengen:

 • Opritten

 • Loodgieterswerk

 • Deuren en ramen

 • Huisbedrading

 • Gouten

 • Alle veranderingen of renovaties aan het gebouw

 • A plafond- en dakrapport

 • Keermuren

Deze rapporten benadrukken zelfs de zichtbare schade aan het frame, waaronder roest. Bovendien, als u voor een geavanceerd rapport kiest, verwacht dan dat het zowel hekken als zwembadinspectie dekt, wat natuurlijk extra kosten met zich meebrengt.

Bovendien kunnen sommige bouwinspectiebureaus zelfs de eerdere bouwinspectierapporten om kleine en grote problemen aan het licht te brengen.

Factoren die van invloed zijn op de kosten van gebouwinspectie

Er zijn een groot aantal factoren die van invloed kunnen zijn op de totale kosten die u betaalt aan de huisinspectie laten doen. Elk bureau dat u een prijs biedt, is slechts een schatting, omdat de uiteindelijke prijs afhangt van de grootte van het onroerend goed en de aanvullende services waarvoor u hebt gekozen. Daarbij hangt het er ook vanaf wat je wilt laten keuren. Wil je bijvoorbeeld een woningsplitsing realiseren? Dan moet er rekening gehouden worden met andere kosten.

We geven altijd een prijs voor een bouwinspectieservice op basis van de volgende factoren waaronder:

Het type inspectiediensten

Er zijn vier soorten inspectiediensten beschikbaar. Deze omvatten:

 • Inspectie vóór aankoop

 • Inspecties tegen ongedierte

 • Defectinspectie vóór de verkoop

 • Overdrachtinspecties

De prijs varieert afhankelijk van de technische vereisten van elke service. Als u bijvoorbeeld kiest voor ongedierteinspectie, dekt de service de inspectie van alle verborgen locaties waar termieten kunnen gedijen.

Evenzo heeft elke service verschillende elementen en vereist verschillende apparatuur die van invloed is op de totale kosten. Daarom, als u kiest voor een pakket op maat van meer dan twee gebouwinspectiediensten, verwacht dan dat deze goedkoper zijn dan afzonderlijke diensten.

De grootte van het gebouw

Hoe groter het gebouw, meer de tijd die het kost voor een inspectie, en het zal worden weerspiegeld in de prijsopgave. Als u een appartement met één slaapkamer bezit, zijn de kosten een stuk lager dan wanneer u een huis met vijf slaapkamers laat inspecteren.

Bovendien kunnen kopers die het zwembad en de delen van het huis willen laten inspecteren een hogere prijsopgave vanwege de grotere oppervlakte.

De locatie van het gebouw

Het is misschien een beetje verbazingwekkend, maar de prijs van een bouwinspectieservice hangt af van de locatie van uw eigendom. De prijs kan variëren afhankelijk van de staat, de plaats en andere dergelijke factoren.

Pakketdiensten

Als u kiest voor een pakket, verwacht dan dat dit goedkoper is dan losse diensten. Als u bijvoorbeeld pre-inspectie- en ongedierteinspectiediensten bundelt, kunt u honderden dollars besparen.

De gecertificeerde inspecteurs zijn al bij u aanwezig, dus als u extra services krijgt, bespaart u geld. Het zou geweldig zijn om contact op te nemen met het bouwinspectiebureau om meer te weten over de prijzen van bundelpakketten.

Hoe zorgt u ervoor dat u de juiste offerte krijgt?

Bepalen of u de juiste offerte hebben is eenvoudig. Hier zijn een handvol tips die u helpen geld te besparen bij het kiezen van de beste bouwinspecteurs in de omgeving.

Bekijk de inclusies en uitsluitingen

Let na het ontvangen van een offerte op de diensten inbegrepen in het pakket. Het moet alle noodzakelijke inspectiediensten hebben die het hele gebouw bestrijken. Als u denkt dat iets is uitgesloten, vraag dan de huisinspecteurs om meer informatie.

De ervaring van het bureau

Ervaren en professionele huisinspectiebedrijven zijn een beetje duur, en u weet waarom. Ze brengen kosten in rekening voor de ervaring, en het is ook gunstig voor u. Als je iemand met meerdere jaren ervaring hebt ingehuurd, is het oké om iets meer te betalen.

De kwaliteit van bouwrapporten

Een goed bouwinspectierapport zou alles moeten benadrukken, en deze details moeten gemakkelijk te lezen zijn. Als een woning bijvoorbeeld structurele schade heeft, moet het rapport alle tekenen van structurele schade in het huis benadrukken.

Vergelijk

Vraag altijd offertes aan van meerdere bureaus en vergelijk de diensten die ze aanbieden. Zorg ervoor dat u ook hun expertise en professionaliteit vergelijkt bij het vergelijken van de prijsoffertes.