010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Houten speelgoed en haar voordelen

Speelgoed is super leuk voor de kinderen. Ze kunnen zich uren vermaken met een klein beetje speelgoed. Tegenwoordig brengen de kinderen veel door op de tablet. De tablet kan enorm leerzaam zijn voor de ontwikkeling van je kind. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kinderen fysiek spelen met elkaar. Het houten speelgoed heeft vele voordelen. Ontdek ze hier en schaf nieuwe houten speelgoed aan bij de Houtenspeelgoed Shop

Veilig

De veiligheid van de kinderen staat voorop. Iedereen weet dat de kleine kinderen en vooral baby’s graag alles willen opeten en dus in hun mond stoppen. Het is heel belangrijk om geen giftige stoffen in het speelgoed te hebben zitten. Het houten speelgoed bevat over het algemeen geen giftige stoffen. Het speelgoed van hout wordt gemaakt en behandeld met natuurlijke materialen en bevat hierdoor geen schadelijke stoffen. Het kindje kan dus met alle veiligheid op het speelgoed sabbelen. 

Educatief 

Het houten speelgoed heeft een voordeel ten opzichte van plastic speelgoed. De speelmogelijkheden zijn zoveel meer dan een stukje plastic met felle kleuren en geluid. In de eerste plaats is de felle kleur en het geluid interessant voor de kinderen, maar ze raken er snel op uitgekeken. Bij het houten speelgoed wordt de creativiteit en fantasie van de kinderen geprikkeld. Het houten speelgoed is vrij eenvoudig en biedt de kinderen daardoor eindeloze mogelijkheden voor hun fantasie. Een houten blokje is meer dan enkel een saai blokje. Je kunt er mee bouwen, stapelen, tellen, sorteren en nog veel meer. De kinderen worden gestimuleerd om te blijven ontwikkelen. 

Milieuvriendelijk 

Het houten speelgoed wordt gemaakt door middel van weinig grondstoffen. De hoofdzakelijke grondstof is natuurlijk hout. Daarnaast wordt er af en toe gebruik gemaakt van lijm, schroeven of verf op waterbasis. Meer is er niet nodig om fantastisch stuk speelgoed te maken. Tegenwoordig wordt bij het maken van houten speelgoed gebruik gemaakt van de rubberbomen. De rubberbomen werden vroeger verbrand, maar worden nu gebruikt tijdens het produceren van houten speelgoed. 

https://www.houtenspeelgoed-shop.nl/