010 Web Fotografie
Image default
Dieren

Kan gebitsverzorging voor honden andere gezondheidsproblemen voorkomen?

Gebitsverzorging is belangrijk voor honden, niet alleen om hun gebit schoon en gezond te houden, maar ook om te voorkomen dat zich ernstiger gezondheidsproblemen ontwikkelen. Door het gebit van jouw hond regelmatig te poetsen en indien nodig te laten controleren en reinigen, kun je ervoor zorgen dat ze nog jarenlang gezond en gelukkig blijven.

Wat te doen als uw hond gebitsproblemen heeft

Als jouw hond gebitsproblemen heeft, is het belangrijk om meteen actie te ondernemen het kan zijn dat een gebitsbehandeling nodig is voor jouw hond. In sommige gevallen moet uw hond professioneel gereinigd worden, in andere gevallen is een operatie nodig.

Bespreek met jouw dierenarts wat de beste gebitsbehandeling is voor jouw hond, en aarzel niet om hulp te zoeken als u zich zorgen maakt over hun tandheelkundige gezondheid.

Hoe poetst u het gebit van uw hond

  • Begin met jouw hond te laten wennen aan het open hebben van hun mond. Je kan dit doen door zachtjes over hun tandvlees te wrijven met jouw vinger of een natte doek.
  • Als ze er eenmaal aan gewend zijn dat hun mond open is, kun je beginnen met het poetsen van hun tanden met een honden specifieke tandenborstel en tandpasta.
  • Zorg ervoor dat je alle tandoppervlakken poetst, ook de achterste kiezen.
  • Geef jouw hond tot slot een traktatie of een speeltje om op te kauwen om achtergebleven tandplak en bacteriën te helpen verwijderen.
  • Laat het gebit van jouw hond indien nodig door een dierenarts controleren en schoonmaken.

Het is noodzakelijk om regelmatig het gebit van jouw hond te poetsen om een onnodige gebitsbehandeling voor jouw hond te voorkomen.