010 Web Fotografie
Image default
Gezondheid

Massage crème of gel: Welke moet je kiezen?

Massage crème is tegenwoordig grotendeels vervangen door olie en gel, maar welk van de twee is beter? En wat zijn de voor- en nadelen van de twee ten opzichte van elkaar? We willen je eerst vertellen dat beiden even goed zijn: ze zijn alleen anders, en zijn beiden beter in verschillende omstandigheden. Wanneer je voor crème moet gaan, en wanneer voor gel zullen we je in dit artikel uitleggen. Maar uiteindelijk zijn beiden een uitstekende keuze, en is een groot deel van de afweging afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van jou, en van die van jouw cliënten.

Wat is het verschil in samenstelling?

De verschillen tussen massage crème en gel komen allemaal voort uit het verschil in samenstelling. Het eerste verschil kan je vinden in de samenstelling: massages crème is een stuk traditioneler: het is nog op oliebasis, waardoor een laagje olie achterblijft nadat het door het lichaam is opgenomen, dit maakt de massage iets makkelijker. Massage gel is op waterbasis, dit maakt het een stuk flexibeler. Beiden bevatten naast de basis een was, dit is meestal bijenwas. De was maakt de oliebasis tot een crème, en de waterbasis tot een gel. Hierna kunnen aan beiden allerlei dingen worden toegevoegd.

Wat is het verschil in gebruik?

En dan nu waar het echt om draait: het gebruik. Het grootste voordeel van massage crème is dat het vrij goed door de huid wordt opgenomen, dit zorgt ervoor dat massage crème ook als een moisturizer werkt, waardoor het ervoor zorgt dat de huid van de gemasseerde een stuk minder droog zal zijn. Zeker in de wintermaanden, wanneer veel mensen een uitgedroogde huid hebben door de lage luchtvochtigheid is dit uiterst wenselijk. Gel wordt juist niet door de huid opgenomen, dit heeft weer als voordeel dat je er minder van nodig hebt. Gel laat ook minder resten achter op de huid, maar dit is geen groot nadeel aangezien de cliënt meestal nog na de massage kan douchen.