010 Web Fotografie
Image default
Winkelen

Onze top 10 bloempotten op poten

Een bloempot of plantenbak op poten is een decoratieve accessoire die je eenvoudig toe kunt voegen aan je tuin, veranda, balkon of interieur. Ze bieden gemakkelijk toegang tot je bloemen en planten, waardoor je het straatbeeld of het interieur kunt verfraaien. Wanneer je tuin-, veranda- of balkonruimte beperkt is, zijn bloempotten een leuke en stijlvolle manier om je bloemen en planten op een praktische manier in te richten. Er zijn veel opties op het gebied van bloempotten op poten, waaronder verschillende vormen, maten, stijlen en kleuren. Daarom willen we jou graag een begin maken met het uitzoeken van de juiste bloempot voor jouw omgeving.

Onze top 10 bloempotten op poten

In dit artikel hebben we de beste bloempotten op poten voor jou op een rijtje gezet. Hieronder volgt een lijst met onze top 10 bloempotten op poten die je kunt kopen om je tuin, veranda of interieur mee op te fleuren:

 • Bloom Room Bloempot op poot
 • Ribbed Bloempot met poot
 • D’Urban Safari Lounge bloempot op poot
 • Mid-Century Bloempot op poot
 • Heavy Duty Bloempot op poot
 • Verzinkte bloempot op poten
 • Houten bloempot op poten
 • Bovengrondse bloempot op poten
 • Vintage metalen bloempot op poten
 • Grote bloempot op poten

Bij het kiezen van de juiste bloempot op poot zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet nagaan of de bloempot genoeg weerstand heeft tegen weersomstandigheden. Als je de bloempot buiten gebruikt, zoek dan naar bloempotten met een weerbestendig oppervlak en bescherming tegen de elementen. Als je een bloempot gebruikt voor lelieplanten, onthou dan dat laurierkersen bloempotten op poten vereisen met meer ruimte om te kunnen wortelen. Je moet ook rekening houden met de kleur van de bloempot. Donkerkleurige bloempotten kunnen goed combineren met verschillende stijlen en maten bloeiende planten. Lichtere kleuren zoals wit of pastel kunnen beter worden gecombineerd met contrasterende kleuren.

Hoe je je bloempot op poten het beste kunt verzorgen

Als je eenmaal de perfecte bloempot op poot voor je hebt gevonden, dan is het belangrijk dat je deze goed verzorgt. Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Zorg dat je de bloempot op de juiste manier bewaterd. Als de bloempot in de zon staat, zorg er dan voor dat je deze vaker bewaterd, om ervoor te zorgen dat de plant genoeg water krijgt.
 • Gebruik de juiste meststoffen. Wanneer je wat voedingsstoffen toevoegt aan de bloempot, dan moet je erop letten dat je de juiste meststoffen gebruikt om de bloemen en planten enige voeding te geven.
 • Zorg dat de bloempot schoon is. Controleer regelmatig of er ziektes of zwam op de bloemen of planten zitten. Reinig de bloempot ook daadwerkelijk met water en zorg er zo voor dat die schoon blijft.

Conclusie

Een bloempot of plantenbak op poten is een leuke en stijlvolle manier om je tuin, veranda of interieur mee op te fleuren. Om de perfecte bloempot op poot voor jou te vinden, hebben we hierboven de top 10 bloempotten op poten voor jou op een rijtje gezet. Eenmaal de juiste bloempot uitgekozen, is het belangrijk om deze regelmatig te verzorgen. Bekijk voor meer informatie over bloempotten op poten onze top 10 bloempot op poten.

.