010 Web Fotografie
Image default
Dieren

Op zoek naar wanddecoratie? Denk hier eens aan

Ben je op zoek naar iets om die kale wanden mee op te vullen? Wanddecoratie is er in allerlei soorten en maten. Zo kun je zelf bepalen wat het beste bij jou en je huis past. Je kunt wanddecoratie gebruiken om je muren een stukje gezelliger te maken, maar je kunt er ook een ware eyecatcher van maken. Hieronder beschrijf ik een aantal verschillende soorten wanddecoratie.

Posters en schilderijen

Te beginnen met de standaard types wanddecoratie, posters en schilderijen. Tegenwoordig kun je kiezen uit een breed scala als het gaat om posters. Het leuke aan posters is dat je niet iedere keer nieuwe fotolijsten hoeft te kopen om je interieur aan te passen. Je kunt namelijk gewoon de posters eens in de zoveel tijd verwisselen. Zo kun je bijvoorbeeld ieder seizoen voor een andere stijl kiezen. Iets minder flexibel, maar wel minstens net zo mooi aan de muur is een schilderij. Heb je bijvoorbeeld een schilderij als erfstuk gekregen, geef deze dan een mooi plekje op de wand zodat je er altijd naar kunt kijken. 

Foto’s

Foto’s maken je interieur persoonlijk, maar ook de manier van afdrukken is persoonlijk omdat jij zelf bepaalt hoe je je foto’s wilt laten afdrukken. Zo kun je er voor kiezen om de foto’s gewoon af te drukken en deze zelf in een lijst te doen, maar je kunt ook kiezen voor het drukken van je foto’s op andere materialen dan papier. Denk hierbij aan het drukken van je foto op bijvoorbeeld hout, glas of canvas. Ook kun je ervoor kiezen om meerdere foto’s te combineren op één plaat in de vorm van een collage. Wil je je wand echt het pronkstuk van de ruimte laten worden? Kies dan voor fotobehang. Hiermee kun je bijvoorbeeld je allermooiste vakantiefoto laten drukken op behang zodat je je iedere dag waant in de vakantiesfeer. 

Wandkleden

Wil je warmte en gezelligheid in huis halen, kies dan voor een stoffen variant van wanddecoratie. Een wandkleed is net even iets anders en kan dan ook een originele toevoeging zijn aan je interieur. Ook hierbij heb je keuze uit verschillende soorten, vormen en maten. Heb je een hele grote kale wand, kies dan voor een groot kleed om zo echt een statement neer te zetten. 

Ongewone vormen

Naast posters, schilderijen, foto’s en wandkleden zijn er nog genoeg andere dingen die je aan je muur kunt hangen. Hierbij kun je ook denken aan voorwerpen die niet als wanddecoratie bedoeld zijn. Hier zijn rieten onderzetters een goed voorbeeld van. Hang meerdere van deze onderzetters in verschillende maten bij elkaar en je creëert je eigen kunstwerk. Ook kun je kiezen voor kunstwerken die in een bepaalde vorm gemaakt zijn en wel gemaakt zijn voor op de muur.