010 Web Fotografie
Image default
Dieren

Portretfoto van jouw hond laten maken

Tegenwoordig hebben we allemaal een camera in onze zak zitten. Wat ook haarscherpe beelden kan maken. En je hebt daar ook vast al duizenden foto’s mee gemaakt van jouw hond. Toch is ook echt aan te raden om een professionele portretfoto van je hond te laten maken. Waarom? Dat leggen we je in dit artikel uit. Want het gaat niet om hoe goed een camera al dan niet is, het gaat om wie de camera gebruikt wat bepaalt hoe de honden portretfoto wordt.

 

Professionele portretfoto van je hond: tastbare herinnering

De band tussen jou en je hond is natuurlijk niet te beschrijven waardevol. Dat kun je in woorden uitdrukken, maar een beeld zegt natuurlijk net wat meer. Je kunt dus een professionele foto laten maken je hond met jou er op. Of ga gewoon voor het pure van een portretfoto van jouw hond. Het is echt zo fijn om een tastbare herinnering in de vorm van een mooie foto te hebben.

 

Fotoshoot in eigen omgeving

Hoe gaat de fotograaf dan te werk? Ten eerste vergt hondenfotografie vaak veel geduld van zowel jou baas en de fotograaf. Dat geeft ook helemaal niets. De hondenfotograaf neemt graag alle tijd om je trouwe viervoeter het vertrouwen te geven.Daarna komt altijd het moment dat de fotograaf hem of haar mooi kunnen portretteren. Vaak wordt er daarom ook gekozen voor een fotoshoot in de eigen omgeving. Hier voelt je hond zich het meest vertrouwd. De fotoshoot kan gewoon bij thuis, in de tuin of een andere mooie omgeving in de buurt worden gemaakt.

 

Zelf een portretfoto van je hond maken?

Het kan zijn dat je zelf ook actief bent in de fotografie en je zelf eens je trouwe vriend op de gevoelige plaat wil zetten. Leuk! Hier een paar tips die je daarbij kan helpen. Uiteraard kun je er van afwijken om je eigen beeld te creëren: 

 

  • Gebruik een beperkte scherptediepte van F4 tot F5.6

  • De beste lens is een 50 mm tot 85 mm. 

  • Hoe groter je hond, hoe kleiner je het diafragma maakt (dus een groter getal). 

  • Zorg dat het midden van de scherptediepte precies op het voorste oog ligt. Dat maakt de foto sprekend. 

  • Emotie en persoonlijkheid is te lezen in de ogen. Zorg daarom altijd dat de ogen scherp zijn. 

 

Portretfoto of actiefoto

Een mooie portretfoto van je viervoeter waarop hij staat of ligt is natuurlijk fantastisch. Maar wat dacht je van een foto van je hond die volop in actie is. Honden kunnen soms vanuit het niets iets grappigs doen of een heerlijk aandoenlijk moment hebben met het baasje. Tijdens de honden fotoshoot schiet de fotograaf een serie foto’s. Daarna kun je zelf je favorieten kiezen. De fotograaf bewerkt deze foto’s voor je zodat de beelden nog beter worden dan dat ze al waren.