010 Web Fotografie
Image default
Mode en Kleding

Schoenen schoonmaken

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van onze daily outfit. Ze bieden ons bescherming aan onze voeten en vertellen veel over jouw persoonlijkheid. Het is dus ook belangrijk om je schoenen goed te onderhouden en schoon te houden. In deze blog vertellen wij jou hoe je je schoenen schoonmaakt en fris laat uitzien.

Dagelijks even vegen

Voordat je begint met grondig schoonmaken van je schoenen kun je al beginnen door dagelijks even je voeten te vegen. Hierdoor blijft er geen stof of modder onder je schoenen hangen. Gebruik een borstel als er dan nog steeds vuil onder de zool blijft hangen.

Reinigen van jouw schoenen.

Vul een emmer met lauw water en voeg er wat zeep of schoonmaakmiddel toe. Zorg dat het water niet te heet is, want anders kan dit je schoenen beschadigen. Ga vervolgens met een zachte borstel of doek voorzichtig over de buitenkant van je schoenen. Heb jij leren schoenen? Gebruik dan een speciale leerreiniger. Veeg de schoenen na het schoonmaken met schone doek af om zeepresten en andere schade te voorkomen.

Als je de binnenkant van jouw schoenen wilt schoonmaken, gebruik dan een vochtige doek om zweet en andere vervelende geurtjes eruit te halen. Denk er ook aan om de zolen eruit te halen als je de buitenkant schoonmaakt, dan kunnen deze niet nat worden en dus ook niet kapot gaan. Als je de schoenen vervolgens laat drogen, laat ze dan niet in zonlicht opdrogen, zo voorkom je lelijke vlekken op je schoenen.

Onderhoud

Als je ze hebt gepoetst is het belangrijk om ze schoon te blijven houden en goed te onderhouden. Gooi je schoenen ook nooit te snel weg, dit is zonde en slecht voor het milieu. Lees hier hoe lang schoenen meegaan. Als je jouw schoenen regelmatig onderhoud en er aandacht aan geeft, hebben ze een langere levensduur en zie je stijlvoller uit.