010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Slapen in het donker

Je raam verduisteren kan op vele manieren. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur over hoe donker het moet zijn in de slaap- of woonkamer. In deze blog geef ik meerdere tips over hoe je je kamer helemaal of bijna helemaal donker kunt maken.

Solar rolluiken aan de buitenzijde

Verreweg de allerbeste manier om je slaapkamer donker te maken is met Verano rolluiken aan de buitenzijde van het raam. Met rolluiken hou je nagenoeg al het licht tegen, waardoor je kamer volledig donker is bij gesloten rolluiken. Een ander groot voordeel van deze manier van verduisteren is dat ze een hoge isolerende werking hebben. Ze houden zowel veel geluid als warmte en kou tegen. Ideaal als je in een drukbevolkt gebied of dichtbij een snelweg woont, maar ook voor hete dagen in de zomer en koude dagen in de winter.

De nieuwste trend binnen rolluiken is het solar rolluik. Dit rolluik wordt aangestuurd door een solar motor, die wordt opgeladen door een zonnepaneeltje dat is bevestigd aan de bovenkap van het rolluik. Dit maakt het mogelijk om het rolluik met afstandsbediening of app op je telefoon te bedienen, zonder dat je het hoeft aan te sluiten op het lichtnet. Hierdoor is het ook niet nodig om door de gevel van het huis naar binnen te boren. Als je zelf een beetje handig bent, kun je het rolluik zelf monteren, waardoor je ook nog eens veel geld kunt besparen.

Verduisterende raambekleding

Als je geen mogelijkheid hebt om rolluiken aan je gevel te monteren, dan zijn er nog vele andere opties om je ramen te verduisteren met raambekleding. Als je je raambekleding volledig op maat laat maken voor jouw ramen, kun je tot de maximale verduistering komen.

Verduisterende rolgordijnen

Het meest bekende raamdecoratie product dat goed verduistert, is het verduisterende rolgordijn. De stof van deze rolgordijnen is afgewerkt met een blackout laagje, waardoor deze helemaal geen licht doorlaat. Als je dan aan de zijkanten ook nog U profiel zijgeleiding plaatst waar de stof in valt, kan er ook via de zijkanten geen licht naar binnen komen.

Rolgordijnen zijn er in vele afwerkingen. Zo is er veel keus in kleuren en soorten stoffen, maar ook in afwerkingen van de rol bovenin. Standaard wordt een rolgordijn geleverd met de rol zichtbaar aan de voorkant van de bovenzijde. Ook zijn er vierkante en ronde cassettes die het rolgordijn een luxe uitstraling geven.

Rolgordijnen kunnen worden bediend met ketting of worden aangestuurd via een motor. 

Honingraat plisségordijnen

Naast het standaard rolgordijn zijn er ook plisségordijnen die de ruimte goed kunnen verduisteren. Voornamelijk de honingraat plissés, dat zijn plisségordijnen die zijn opgebouwd uit twee lagen stof, zijn heel geschikt om je kamer donker te maken. Bij de verduisterende stoffen is tussen de twee lagen stof een extra blackout folie geplaatst, waardoor licht en lucht geen kans krijgen. Deze plisségordijnen zijn naast verduisterend ook sterk isolerend. In de zomer houden ze veel warmte buiten en in de winter gaan ze de koudeval aan het raam tegen. Het gesloten houden van je raambekleding kan vele graden schelen in huis op de warmere en koudere dagen.

Het grote voordeel van plisségordijnen is dat ze een heel smal profiel hebben en dus weinig ruimte nodig hebben om te bevestigen. Voor bijna ieder raamtype is er een plisségordijn.

Ramen verduisteren met kunststof kozijnen

Heb je kunststof kozijnen waar je niet in wil schroeven of boren, maar wil je wel optimale verduistering voor je ruimte? Dan is het een optie eens te kijken naar smartfit plisségordijnen. Het plisségordijn wordt hierbij in een aluminium frame geplaatst dat met sterke magneten of clips wordt bevestigd aan je kozijn. Dit is ook zeer geschikt voor draaikiepramen en deuren.

Online advies

Het bestellen van rolluiken en raambekleding op maat kan heel eenvoudig via de webshop van Marasol. Marasol is een klein familiebedrijf met jarenlange ervaring in het geven van advies via foto’s en videos. Als je een mailtje stuurt via de website, kun je foto’s uploaden en aangeven wat je wensen zijn. Anna kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van je raampartijen en kozijnen. Ook stuurt ze graag gratis en vrijblijvend een aantal gratis stalen naar je op zodat je thuis kunt kijken wat het beste bij je eigen stijl past.

 

https://marasol.nl/5-manieren-om-je-ramen-te-verduisteren/