010 Web Fotografie
Image default
Gezondheid

Tips om de huid natuurlijk mooi te houden in de zomer

Hoe erg we ook van de zomer houden, we houden zeker niet van de zweet en hitte die op sommige dagen aanwezig is. Om de effecten van olie, zonnebrandcrème en zweet tegen te gaan, hebben we een paar tips om je huid op een natuurlijke manier mooi te houden.

Natuurlijke zelfbruiner

Natuurlijke zelfbruiner is de plantaardige versie van die rotzooi die je soms écht moet gebruiken. Vooral als je een witte huid hebt, weet je wel in die tijd vóórdat je bruin bent. Met natuurlijke zelfbruiner hoef jij nooit meer bewust te zijn van die witte melkflessen onder die zwarte werk rok.

Scrub!

Scrubben is zo belangrijk voor je huid. Naast dat het je huid een gladde en stralende gloed geeft, verwijdert het ook dode huidcellen en gifstoffen die zich kunnen hebben opgehoopt. Als je dit niet doet, kan je huid er dof, schilferig en droog uit gaan zien.

Er zijn geweldige veilige scrubs op de markt die gemaakt zijn met ingrediënten, zoals zout, suiker, fruitzuur en zaadkorrels. Scrub je één keer per week in de zomer, tenzij je te veel in de zon hebt gezeten, dan is het beter om even de huid te laten rusten.

Hydratatie

Drink je water! Je huid zal niet goed gehydrateerd worden van de buitenkant, als je lichaam van binnenuit niet gehydrateerd is.

Was elke dag je gezicht

Het is in de zomer belangrijker dan ooit om je gezicht te wassen, het beste is één keer in de ochtend en één keer in de avond. Vanwege alle zonnebrand, zweet en make-up kunnen je poriën namelijk snel verstopt raken.

Er zijn veel natuurlijke reinigingsmiddelen die je gezicht schoon houden zonder natuurlijke oliën te verwijderen.

Tamanu olie is een zomer apotheek voor de huid in een fles

De zomer kan ruw zijn voor onze huid. Muggenbulten, insectenbeten, brandnetels, zonnebrand, airco, ga zo maar door. Tamanu olie heeft een uniek genezend vermogen, dankzij de antivirale, antibacteriële, ontstekingsremmende en schimmelwerende eigenschappen.

https://www.origanic.nl/collections/zelfbruining