010 Web Fotografie
Image default
Fotografie

Tips voor de perfecte cake smash

Je kindje wordt 1 jaar, dat is een heel speciaal moment dat zeker gevierd mag worden. Om dit moment vast te leggen is het leuk om een cake smash te doen. Dit is een fotoshoot waarbij jouw jarige job zich lekker mag gaan uitleven met een feestelijke taart. Meestal wordt dit een grote kliederboel, maar het levert ook heel veel plezier op en hele leuke beelden.

Om tot de perfecte cake smash fotosessie te komen is het goed om een aantal voorbereidingen te treffen. In deze blog worden een aantal tips beschreven.

Planning

Wil je graag een leuke uitnodiging voor de eerste verjaardag van je kleintje? Zorg dan dat je de cake smash op tijd plant. Aangeraden wordt om het een minimaal een maand van te voren te regelen. Dan heb je genoeg tijd om de foto’s om te toveren tot een leuke kaart of decoratie en heb je ook nog de ruimte om een beschikbare fotograaf te vinden.

Locatie

Bedenk vooraf goed waar je de cake smash fotoshoot wilt houden. Is je kindje jarig in de zomer? Dan is het leuk om gebruik te maken van de mooie natuur als achtergrond. Is jouw zoon of dochter geboren in de winter? Maak dan gebruik van een sfeervolle woonkamer of iets wat een leuke sfeer creëert. Wil je graag geen rommel in huis? Zoek dan een fotograaf met een fotostudio, waar de fotoshoot gehouden kan worden. Maar het allerbelangrijkste blijft toch; zoek een locatie waar jij je prettig bij voelt en jij jouw kind het liefst in ziet stralen.

Outfit

Om leuke foto’s te maken wil is het natuurlijk leuk om een feestelijke outfit hierbij aan te trekken. Houdt er wel rekening mee dat de kleding vies zal worden en dat er de kans bestaat dat vlekken niet meer uit de kleding gaan tijdens het wassen. Het is daarom belangrijk om een outfit uit te zoeken die toch feestelijk is, maar waarvan het ook niet de beste kleding is van je zoon of dochter. Ook is het mogelijk om je kleine alleen een luier met luierbroekje aan te trekken. Zo voorkom je dat veel kleding vies wordt. Daarnaast kan een outfit ook worden aangekleed met leuke sieraden.

Genieten

Mijn laatste tip in deze blog: Geniet van het moment. Zorg dat het een leuk feestje is voor je kind, ook al is hij of zij nog niet jarig. Maak er samen een speels moment van en laat het niet te gedwongen en formeel overkomen. Kinderen zijn namelijk erg gevoelig voor bepaalden sfeertjes. Zorg ervoor dat je kind optimaal kan genieten van het moment. Dit resulteert 100% tot leuke beelden.

https://web-wings.nl/cake-smash/

Gerelateerde artikelen

Award winning bruidsfoto

4 kledingtips voor een zakelijke foto

Huis verkopen? De juiste foto’s maken het verschil