010 Web Fotografie
Image default
Fotografie

Tips voor de schoolfoto

Alle scholen zijn weer begonnen en ondertussen zitten de eerste schoolfoto’s er weer op. Iedereen probeert altijd zo goed mogelijk op de schoolfoto te staan, want deze foto blijft je je hele leven achtervolgen. Ik ga je in dit artikel drie tips geven waarmee jij de volgende keer beter op de schoolfoto staat!

Poseer goed

Het poseren is meteen jet lastigste onderdeel van de schoolfoto. Je moet probeer om zo spontaan en vrolijk mogelijk op de foto te staan. En dit zonder een neppe lach op te zetten. Probeer altijd om even een beetje lol te maken met je klasgenoten voor de schoolfoto. Je zult zien dat je ogen meer gaan stralen. Ook kun je ervoor kiezen om aan leuke momenten te denken waardoor je er gelukkiger uitziet. Denk eens aan die ene zomervakantie met je gezin. Probeer niet te oefenen op je neppe lach, maar kijk eens in de spiegel welke hoek bij jou het beste is en zorg dat deze in beeld komt.

Je haar

Je zult zien dat je op de dag van de schoolfoto een bad hairday hebt. Ik raad je aan om je haren gewoon lose te doen en de voorste plukjes in de vlechten of op te draaien. Daarnaast zou ik je haar de dag ervoor wassen, want nat haar ziet niet goed uit op een foto. Tenslotte kun je kiezen om een haarmasker aan te brengen waardoor je haar er de volgende dag goed uitziet. Extra tip: Vraag je ouders of ze je die speciale dag even met de auto kunnen brengen, want de wind op de fiets zal je haar niet goed doen.

De outfit

De laatste tip die we je gaan geven gaat over de outfit. Op de dag van de schoolfoto denk je altijd net iets langer na over de kleren die je aan gaat trekken. De foto zal wel even bewaard worden, dus zorg voor een leuke, vrolijke en spontane outfit! Op de individuele foto staat alleen de bovenkant van je lichaam. Zorg daarom dus ook voor een leuke ketting.

Dit waren ze dan, de drie tips voor de schoolfoto. Volgende keer zul je nog beter op die JPG staat!