010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Verbouwen doe je zo!

Het liefste zou iedereen een zelf gebouwd huis hebben, maar dit is tegenwoordig ontzettend duur en er is een tekort aan grond. Om deze reden kiezen veel mensen om een huis te kopen en deze vervolgens te verbouwen. Zo kun je jouw gekochte woning helemaal zoals jij dat graag wilt. Maar zoals we allemaal wel weten is een verbouwing best intensief en kost het veel tijd. Om dit iets gemakkelijker te maken ga ik je een aantal tips geven. Verbouwen doe je zo!

Kies een aannemer

Bij een verbouwing heb je een aantal mogelijkheden zoals de verbouwing zelf doen, een goede aannemer vinden die de verbouwing voor je doet, iemand inhuren of een combinatie van alles. Wanneer je alles door een aannemer laat doen, kies je voor gemak. Wanneer je alles zelf doet, kost het je veel tijd en moeite. Een aannemer kies je op het moment dat er werkzaamheden gedaan moeten worden die je zelf niet kunt. Voor het slopen zou je bijvoorbeeld zelf kunnen gaan slopen of je zou een sloopbedrijf kunnen raadplegen. Het voordeel van een aannemer is dat hij alle mensen regelt die nodig zijn om jouw verbouwing tot een succes te maken.

Vergunningen en tekenwerk

Wanneer je weet wat je wilt qua verbouwen, wie je nodig hebt en wie het voor je gaat doen. Maar is voor jou ook de volgorde duidelijk? Om een huis te verbouwen heb je ontzettend veel precisie nodig. Hoe moet je verder gaan wanneer het moeilijk wordt? Schrijf dit soort zaken altijd helemaal uit zodat je precies weet wat je moet doen in iedere situatie. Houdt er ook rekening mee dat het aanvragen van een vergunning ontzettend lang kan duren. 

Zoals je merkt zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Begin al eens met deze twee zaken en kijk erna pas wat je nog allemaal nodig hebt. Zaken waar je erna naar kan gaan kijken zijn het aanvragen van offertes en het maken van een planning. Heb jij het geld voor het oprapen, kun je ook nog een huis bouwen anno 2022.