010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Vergelijk: eenpersoons dekbed en tweepersoons dekbed

Vergelijk: eenpersoons dekbed en tweepersoons dekbed 

 

Vriendjes en vriendinnetjes die voor het eerst in hun leven een optrekje bestrijken, zullen in eerste instantie oplopen tegen verschillen die men vanuit huis heeft meegekregen. De wijze waarop iemand de vaatwasser inpakt kan één van die dingen zijn, maar de manier hoe de ander rijst kookt kan eveneens een bron van ergernis zijn. Natuurlijk zijn dit niet de enige onenigheden die binnenshuis ontstaan. Ook in de slaapkamer kan er wat tumult ontstaan over de dekbedovertrekken die aangeschaft moeten worden. De één vindt een eenpersoons dekbed namelijk stukken fijner slapen dan een tweepersoons dekbed. In dit blog zetten we de verschillen op een rijtje. 

 

Lief zijn 

 

Schaf je een eenpersoons dekbed aan, dan weet je in elk geval één ding zeker: knuffelen in bed zal niet zo vaak meer voorkomen als voorheen. Slaap je beiden namelijk onder een eenpersoons dekbed, dan is het niet zo eenvoudig meer om eventjes onder de dekens te knuffelen. Waarom? Simpelweg omdat er niet zoveel plek is onder een ‘single’ dekbed dan een ‘double’. 

 

Zweten 

 

Neig je meer naar de aanschaf van een tweepersoons dekbed? Houd er dan rekening mee dat je ‘m regelmatiger in de wasmachine moet doen, omdat je sneller gaat zweten als je als tweetal onder het dekbed plaatsneemt. Als eenling maakt dat niet zoveel uit, maar echt fijn is het niet voor degene die naast je ligt. Houd er dus rekening mee dat het overtrek sneller minder lekker kan gaan ruiken. 

 

Holletje 

 

Er zijn slapers die het fijn vinden om een zogenaamd ‘holletje’ te creëren. Ze slaan het dekbed dan om zich heen, zodat ze een soort slakkenhuisje voor zichzelf maken. Kies je voor een tweepersoons dekbed, dan zal dit een stuk ingewikkelder gaan. Iets om rekening mee te houden dus. 

 

Kou lijden

 

Een van de voordelen van een tweepersoons dekbed, is dat je nooit meer kou zult hoeven te lijden. Lig je met je partner onder de dekens, dan heb je altijd je gepersonaliseerde kacheltje. Op momenten dat je ijsklompen te erg worden, plaats je je voeten gewoon tegen die van je partner. Binnen een mum van tijd zullen ze dan opgewarmd zijn!

 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/