010 Web Fotografie
Image default
Fotografie

Video wordt steeds belangrijker voor bedrijven

Je hoeft je telefoon maar te openen of er verschijnt een wereld aan video content. Platforms als TikTok worden steeds groter en bereiken steeds meer mensen. Bedrijven gaan hierin mee en proberen met leuke content hun doelgroep te bereiken. Video wordt steeds belangrijker en uit cijfers blijkt dat het ook daadwerkelijk een verschil maakt met stilstaand beeld. In deze blog lees jij waarom video steeds belangrijker wordt voor bedrijven.

Videomarketing

Video is onderdeel geworden voor de marketing van bedrijven. Het is tegenwoordig ook niet geheel onbelangrijk om een bedrijfsfilm te laten maken. Hierin kun je laten zien waar je bedrijf voor staat, welke mensen en aspecten er onderdeel van zijn en echt een gevoel creëren bij de doelgroep. Daarnaast zorg je met een video ook voor entertainment en zijn mensen geneigd om langer hun aandacht erbij te houden dan met stilstaand beeld.

Laat je creatieve kant zien

Als bedrijf laat je met video’s of animaties ook zien dat je creatief bent. Om een verhaal te vertellen kun je bijvoorbeeld ook een animatie laten maken om een bepaalde boodschap over te brengen. Klanten krijgen zo een gevoel bij de organisatie en worden op een interactieve meegenomen.

Skills in huis halen

Als bedrijf is het natuurlijk niet voor de hand liggend dat er iemand gespecialiseerd is in video en content. Om deze rol toch in te vullen kun je bijvoorbeeld kiezen voor het aannemen van een stagiaire of gebruik maken van een extern bedrijf die de content kant en klaar aanlevert. Zo kun jij als bedrijf laten zien wie je bent, waar je voor staat en wat voor boodschap jij wilt overbrengen. Mensen kunnen zich op die manier ook verbinden met jouw organisatie en zijn zo ook weer sneller geneigd om te blijven hangen en producten of diensten aan te schaffen. Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd nog via Google zoeken naar mogelijkheden.