010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Waar komen rioolvliegen vandaan?

Waar komen rioolvliegen vandaan?

Jouw huis heeft waarschijnlijk meer dan een paar ongure wezens op de loer liggen. Deze griezelige kruipers, glibberige slangen en slijmerige Salazaar zwerven al tijden rond in je huis. Sterker nog, de meeste van hen waren hier al voordat je er kwam wonen. Ze heten rioolvliegen – eigenlijk kleine vliegenlarven die leven in oude, onbehandelde rioolbuizen en afvoerputten. Als ze volwassen zijn, paren ze en leggen ze eitjes die uitkomen in nieuwe insecten. Net als andere soorten vliegen worden ze aangetrokken door menselijk afval en kunnen ze huizen binnendringen via kieren of openingen die klein genoeg zijn om er doorheen te kruipen (insecten kunnen niet goed zien, dus hebben ze grote ruimtes nodig om door te kunnen kijken). Een enkel broedpaar vliegen kan elk jaar honderdduizenden nakomelingen produceren – dat betekent dat er honderden rioolkruipende beestjes kunnen zijn die elk moment uw ruimte kunnen binnendringen!

 

Hoe kom ik van rioolvliegen af?

Er zijn verschillende manieren om van rioolvliegjes in huis af te komen. Voordat u kiest voor uitroeien, kunt u proberen te voorkomen dat de vliegen uw huis binnenkomen. Als je een ernstige plaag hebt, kun je een ongediertebestrijdingsbedrijf inhuren om je huis te behandelen. Deze professionals zijn opgeleid om met vliegen om te gaan, dus ze weten precies hoe ze er vanaf moeten komen. U kunt ook proberen om alle openingen waar de vliegen binnen kunnen komen, zoals scheuren in uw fundering, kieren rond deuren en ramen, of leidingen, af te dichten. Als u slechts een paar vliegen heeft, kunt u ook een aantal preventieve maatregelen nemen om ze buiten te houden. Als u de openingen in uw huis afsluit, kunt u voorkomen dat de vliegen überhaupt binnenkomen.

 

Rioolvliegen verdampen

Als u een ernstige plaag van rioolvliegen heeft, kunt u proberen ze te verdampen. Deze methode omvat het afdichten van alle openingen waar de vliegen binnen kunnen komen, zoals scheuren in je fundering, kieren rond deuren en ramen, of loodgietersbuizen. Vervolgens vult u de binnenkant van deze openingen met een zeer droge, calorierijke stof, zoals suiker of maïszetmeel. Suiker is een zeer aantrekkelijke voedselbron voor vliegen, dus die zullen meteen naar binnen kruipen (samen met hun eitjes) om hun eitjes te leggen en vervolgens te sterven. Deze methode kan effectief zijn als de plaag relatief klein is, of als de vliegen al via andere openingen binnen zijn gekomen.

 

Houd uw huis fris en droog

Voor een snelle oplossing om van rioolvliegjes af te komen, kunt u gewoon een pot appelciderazijn bij de voet van uw toilet zetten. De azijn is een natuurlijk product dat de vliegen zal doden als ze binnenkomen. Bovendien zal de azijn het gebied rond uw toilet zeer droog houden, waardoor andere insecten uw huis niet kunnen binnendringen. Appelcider azijn is een krachtige natuurlijke insecticide. Het zal niet alleen de vliegen doden, maar ook voorkomen dat nieuwe vliegen je huis binnenkomen. De azijn in de pot zal de ogen van de vliegen zo irriteren dat ze weggeduwd worden. De azijn zal ook de afdichting rond de bodem van uw toilet versterken, zodat toekomstige vliegen niet naar binnen kunnen kruipen.

 

Dicht lekkende douchekoppen af

Als je een lekkende douchekop hebt, kan het water de eitjes van vliegen meevoeren, dus misschien wil je de opening afdichten met tape of een rubberen stop. Dit voorkomt dat het water de eitjes bereikt en ze doodt. Een lekkende douchekop kan ook een ingang zijn voor rioolvliegen. Om ze buiten te houden, kunt u de opening dichten om te voorkomen dat het water de leidingen in uw huis bereikt. Of u kunt de opening afdichten met tape of een rubberen stop.

 

Verwijder andere geurbronnen.

Het is belangrijk dat u uitwerpselen en urine uit uw huis opruimt. Stapels afval kunnen veel micro-organismen herbergen, waaronder bacteriën en virussen die ziekten kunnen veroorzaken. Deze ziekteverwekkers staan bekend als “biomaterialen” – gevaarlijke stoffen die in onze omgeving voorkomen. En door deze materialen te analyseren, kunt u veel leren over hoe ziekten worden overgedragen en welke maatregelen u kunt nemen om ze te voorkomen. Als je een dier hebt dat in je huis poept, zoals een kat of een hond, moet je de rommel snel en grondig opruimen als ze klaar zijn. Als u te lang wacht, zullen de uitwerpselen gaan rotten en een onaangename geur verspreiden. Dit zal vliegen aantrekken, en deze zullen uw huis kunnen binnendringen.

 

Laat niets achter dat door een vlieg kan worden opgegeten.

Houd uw afval goed afgesloten en binnen opgeborgen. Als uw vuilnisbakken buiten staan, zorg er dan voor dat ze goed afgesloten zijn met een deksel dat niet lekt. Een lekkende vuilnisbak kan vliegen aantrekken, evenals knaagdieren en ander ongedierte. Om uw vuilnisbakken ongediertevrij te houden, moet u ervoor zorgen dat ze goed afgedekt zijn met een deksel dat niet lekt. Dit voorkomt dat vliegen en ander ongedierte bij uw vuilnis komen en houdt ze uit uw huis.

 

Houd uw huis veilig als u weg bent.

Als u voor langere tijd de stad uit bent, is het belangrijk ervoor te zorgen dat uw huis veilig is en vrij van ongedierte. U zult ervoor willen zorgen dat uw huis niet krioelt van beestjes die een bedreiging voor uw gezin kunnen vormen. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw huis vrij is van ongedierte terwijl u de stad uit bent. U kunt ervoor zorgen dat uw vuilnisbakken goed afgedekt zijn met een deksel dat niet lekt. U kunt er ook voor zorgen dat alle deuren en ramen goed gesloten en afgesloten zijn.

 

Vang vliegen in een condensatieval (in de droger)

Als je een serieus probleem hebt met rioolvliegen, kun je proberen ze te vangen in een condensatieval. De val moet worden geplaatst in de buurt van uw toilet (of waar de vliegen uw huis binnenkomen). Condensatievallen vangen vocht in de lucht in de buurt van uw toilet. Deze vallen zijn zeer effectief tegen veel soorten vliegen, omdat ze worden aangetrokken door vocht. De vallen zijn te koop bij de meeste woonwinkels of online.

 

Conclusie

Als u een ernstige plaag van rioolvliegen in uw huis hebt, kunt u proberen ze te verdampen, ingangen af te sluiten, een pot appelciderazijn bij uw toilet te zetten en ervoor te zorgen dat uw vuilnisbakken goed afgedekt zijn met een deksel dat niet lekt. Als je maar een paar vliegen hebt, kun je ze buiten houden door openingen af te sluiten en je huis fris en droog te houden. Voor een snelle oplossing zet je een pot appelciderazijn in de buurt van je toilet. Als u een ernstige plaag hebt, kunt u proberen ze te verdrijven, ingangen afsluiten, een pot appelciderazijn bij uw toilet zetten en ervoor zorgen dat uw vuilnisbakken goed afgedekt zijn met een deksel dat niet lekt. Rioolvliegjes bestrijden kan gemakkelijk door een rioolservice of riooldienst.

https://regioriool.nl/riooldiensten/rioolvliegjes/