010 Web Fotografie
Image default
Energie

Wat is beter? Groene stroom of ‘normale’ stroom?

De wereld staat de afgelopen jaren eigenlijk continu in brand. Dit is althans iets waar veel experts en onderzoekers op ons wijzen. Door de leefstijl van de afgelopen tientallen jaren hebben wij de aardbol behoorlijk aan weten te tasten. Gelukkig komen er meer en meer initiatieven om onze aardbol ook nog voor onze volgende generaties leefbaar te maken.

Veel van deze initiatieven richten zich op bijvoorbeeld Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als veel (grote) bedrijven het voortouw nemen, is het de verwachting dat veel ‘normale burgers’ al snel gaan volgen. Eén van de mogelijkheden die je hierbij als burger hebt, is om te kiezen voor groene stroom. Maar, is groene stroom nou daadwerkelijk beter dan normale stroom?

Wat betekent groene stroom precies?

Is de stroom die je krijgt echt groen? Nee, zeker niet. De benaming groene stroom staat eigenlijk voor stroom die op een duurzame en natuurlijke manier verkregen is. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.

Als het zonlicht op een zonnepaneel valt, is het paneel in staat om dit zonlicht om te zetten in energie. Je kunt hierdoor op een natuurlijke en duurzame manier over energie beschikken, waarbij dus niet de aardbol belast wordt. Eigenlijk is een zonnepaneel in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het toonbeeld van groene stroom.

Wat is beter?

Het mag duidelijk zijn: groene stroom is een stuk beter dan normale stroom. Dit wordt ook door meerdere energieleveranciers, zoals Nuon, duidelijk aangegeven. Zij bieden dan ook meer en meer energiecontracten voor groene stroom aan, waardoor meer en meer huishoudens geneigd zijn om te profiteren van de voordelen van groene stroom.

Direct een groen stroom abonnement afsluiten?

Wil jij ook graag een positieve bijdrage aan het milieu leveren? Dan kun je op het gebied van energie en stroom maar één goede keuze maken: kies voor groene stroom. Dankzij groene stroom kun je bovendien nog veel geld besparen; meer energieleveranciers stunten namelijk met flinke kortingen op groene stroom contracten.

Hoe je de beste energiecontracten kunt vinden? Dat doe je met behulp van een energievergelijker. Bij een energievergelijker hoef je alleen jouw adresgegevens in te vullen, waarna de tool direct aantoont tussen welke energiecontracten je kunt kiezen. Het is vervolgens aan jou om een goed vergelijk te maken en om vervolgens de knoop door te hakken.

Als je milieubewust bezig wilt zijn, is het in ieder geval aan te raden om te kiezen voor groene stroom.