010 Web Fotografie
Image default
Woningen

Wat is een NEN1010 keuring?

 

Wellicht laat je een nieuwe elektrische installatie installeren. Dan is het natuurlijk extreem belangrijk dat deze erg kwalitatief en veilig geïnstalleerd is. Je wilt absoluut niet met complicaties zitten waardoor je later meer moet gaan betalen om de installatie te laten veranderen. Gelukkig zijn er manieren om je installatie uitstekend te laten installeren. Zo kan een NEN1010 al enorm helpen. In deze blog wordt er dan ook uitgelegd wat een NEN1010 keuring is. 

De keuring zelf 

Een NEN 1010 inspectie is een uitgebreide inspectie voor je nieuwe elektrische installatie, aanpassing of uitbreiding. Zo kan de professional ook zien wat jou elektrische installatie nodig heeft en dit dan ook aangeven. Bij de keuring wordt er dan ook gekeken naar de elektrische installatie en of de richtlijnen van de fabrikant en andere zaken worden nageleefd. Daarbij wordt er dan ook gecontroleerd of de installaties goed zijn aangelegd volgens de veiligheidsvoorschriften. Deze keuring is gelukkig eenmalig. Na de keuring krijg je dan ook een rapportage met daarin alle belangrijke aspecten van de keuring en de staat van de elektrische installatie. 

De juiste keuringsbedrijf  

Het is wel erg belangrijk dat je het juiste keuringsbedrijf inhuurt om de keuring uit te voeren. Neem dan ook een gecertificeerd bedrijf, zodat je zeker weet dat je een goed en betrouwbaar rapportage krijgt na de keuring. Je kan dan ook een keuringsbedrijf bellen om te vragen voor advies of andere zaken. Wellicht kan het bedrijf jou adviseren welke keuring je nodig hebt. Daarbij moet je dan ook een afspraak maken. Zorg ervoor dat je zelf dan ook thuis bent tijdens deze afspraak, zodat er op z’n minst iemand in de woning is om eventuele vragen te beantwoorden. 

Keuring is verplicht 

De NEN1010 is dan ook verplicht. De arbowetgeving vindt dat elektriciteit een potentieel gevaar is. Om zo goed mogelijk je veiligheid voorop te stellen is het dus belangrijk dat er een keuring aanwezig is, zodat je zekerheid hebt dat de installatie veiligheid genoeg is. Helaas zitten er wel kosten aan deze keuring en dus moet je hier zeker rekening mee houden. Vraag dan ook aan het keuringsbedrijf hoeveel de kosten zijn.