010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen tegen optrekkend vocht

In veel huizen die problemen hebben met hun waterkering komt optrekkend vocht voor. Een waterkering is eigenlijk een waterdichte laag die tussen de steenlaag ter hoogte van het grondniveau geplaatst wordt. Huizen zonder deze waterkering of waar deze waterkering beschadigd of onderbroken is hebben vaak last van opstijgend vocht.

Het grondwater onder het huis krijgt dan namelijk vrij spel, waardoor het vocht wordt opgezogen in de muren. Dit kan leiden tot vochtplekken, loslatend pleisterwerk of behang, schimmel en nog erger: gezondheidsproblemen. Gelukkig is er met één simpel product iets aan te doen, namelijk Rectavit Drystone Stick. Deze geïmpregneerde sticks bevatten actieve bestanddelen die zich in de muur verspreiden en zo een efficiënte waterafstotende barrière vormen.

Opstijgend vocht herkennen

Zowel op de binnenmuren als op de buitenmuren kan optrekkend vocht zich manifesteren. Om vochtproblemen vast te stellen kun je letten op verschillende symptomen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar vochtplekken op de muren, een duidelijke indicatie dat jouw woning last heeft van vochtproblemen. Daarnaast kun je het ook merken aan een muffe geur in huis en schimmels. Verder kan de muurafwerking, zoals behang, verf of pleisterwerk, loskomen.

De gevolgen van opstijgend vocht

Als je eenmaal vastgesteld hebt dat jouw woning last heeft van vochtproblemen is het verstandig om direct aan het werk te gaan om dit te bestrijden. Je hoeft gelukkig niet gelijk een expert inhuren om dit te doen, maar kunt zelf de Rectavit Drystone Stick gebruiken. Hoe sneller je het probleem aanpakt, hoe minder last je hebt van structurele schade aan het huis. Daarnaast zal je ook merken dat je energieverbruik naar beneden gaat als jouw huis minder vochtig is.

https://www.lijmshop.be/tag/rectavit-drystone/