010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Welke woonstijl kies jij?

Een leuke inrichting in je huis is echt een must. Zorg er dus voor dat je kiest voor een goede woonstijl. Wie wil nou niet dat alles goed bij je huis en bij je interieur past? Daarnaast geeft het ook nog een heleboel houvast als je loopt door de bouwmarkt, interieurwinkel en de bouwgigant. Je hebt binnen alle verschillende woonstijlen zo ontzettend veel vormen materialen, kleuren en vormen, zodat je het bos door de bomen niet meer ziet. En dan heb je ook nog je zoon of dochter die een gamestoel in de kamer zet. In dit artikel ga ik het hebben over de romantische woonstijl en over de landelijke woonstijl.

De romantische woonstijl

De verbeelding staat helemaal centraal binnen de romantische woonstijl. Je wilt dat je eigen fantasie de vrije loop heeft en je moet op je eigen gevoel afgaan. De romantische huisstijl is dus eigenlijk wel een hele stoere en onverwachte woonstijl.

Er wordt over het algemeen veel gebruik gemaakt van zachte en gladde materialen. Je zou dan kunnen denken aan velvet, satijn en wol. Ook worden er wat stevigere materialen gebruikt die bij de woonstijl passen zoals hout, marmer en natuursteen. Probeer eens een aantal combinaties uit!

We weten nu welke materialen we binnen de stijl kunnen gebruiken, maar welke kleuren moeten we gebruiken? Er wordt vooral gekozen voor kleuren zoals koraal, roze, terra en bordeaux. Dit zijn dan ook echt typische kleuren binnen de romantische stijl. De kleuren staan zelfs mooi in een zwarte kamer.

De landelijke woonstijl

De tweede stijl die ik ga bespreken is de landelijke woonstijl. Hierin staat de natuur helemaal centraal. De materialen die gebruikt worden zijn basic materialen zoals hout, roet en linnen. De materialen zijn mooi zoals ze zijn.

De materialen zijn zoals al besproken natuurlijke materialen. Voorbeelden hiervan zijn onbehandeld hout, riet en rotan. Ze worden toegepast binnen de stijl zonder te veel toeters en bellen. Het is dan ook echt een hele rustige woonstijl.

Tenslotte wordt er binnen de stijl gekozen voor een natuurlijk kleurpalet. Vaak is dit wit, beige of aardetinten die dan ook de boventoon hebben. Deze natuurlijke kleuren kunnen doorbroken worden met verschillende soorten blauw.

Dit waren ze dan. Ik hoop dat je iets aan de informatie hebt gehad en misschien heb jij binnenkort wel een nieuwe woonkamer.