010 Web Fotografie
Image default
Zorg

Werk aan de toekomst dankzij begeleid wonen voor jongvolwassenen

Een stabiele basis is voor iedereen van belang. Het zorgt dat je je comfortabel en veilig voelt in je eigen omgeving. Sommige jongvolwassenen met psychische kwetsbaarheden hebben baat bij begeleid wonen. In de stabiele omgeving van Leviaan werken zij onder begeleiding van een coach aan hun toekomst. De individuele aanpak door Leviaan kenmerkt zich door het coachen en trainen van jongvolwassenen met verschillende achtergronden. Jongeren tussen de 18 en 25 jaar worden door de organisatie opgevangen. Daarbij wordt er rekening gehouden met  beperkingen, en uitgegaan van de mogelijkheden. Na een periode van ongeveer twee jaar begeleid wonen, is het voor de meeste jongvolwassenen tijd om hun vleugels te spreiden en staan zij meer zelfstandig in de maatschappij.

Hulp in het trainingscentrum voor jongeren

Op twee trainingscentra, in Zwaag en Wormerveer, biedt Leviaan begeleid wonen voor jongvolwassen aan. In deze trainingscentra krijgen de jongeren de kans zichzelf te ontwikkelen door te werken naar zelfstandigheid. In de periode tijdens het begeleid wonen, komen de jongvolwassenen in aanraking met de volgende aspecten en onderdelen:

  • Het leren omgaan met autisme en andere stoornissen.
  • Het ontwikkelen van hun eigen persoonlijkheid
  • Het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Hier wordt stilgestaan bij het leren omgaan en begrip tonen voor andermans emoties.
  • Het leren omgaan met correct gebruik van geneesmiddelen.

Tijdens het traject leren de jongvolwassenen zichzelf kennen en ontwikkelen. Met als doel om te groeien en uiteindelijk zelfstandigheid te creëren op het gebied van wonen, studeren, werken en vrije tijd.

De deur staat wagenwijd open

De intensieve begeleiding en steun zorgt ervoor dat de jongeren klaar zijn voor de toekomst. Tijdens het begeleid wonen van de jongvolwassenen kan de ontdekkingstocht naar zichzelf beginnen. Wat vinden ze leuk en wat is van belang in het dagelijks leven? Laat ze werken aan zichzelf en aan een prachtige toekomst. Het realiseren van dromen begint in het trainingscentra van Leviaan.

https://leviaan.nl/