010 Web Fotografie
Image default
Zakelijk

Werken op een originele manier

Het is vaak vermoeiend als je elke weekdag naar je werk moet rijden, de files, de drukte op kantoor, alles verloopt als een dagelijkse cyclus tot het weer weekend is. De meeste werkgevers beginnen te realiseren hoe moeilijk het wordt voor hun werknemers om dagelijks aan een stuk door te werken, daar zit toch geen plezier meer in? Het is belangrijk dat als je gaat werken, dit met plezier doet zodat je met een positieve ingesteldheid je dag kan beginnen. Om het werken wat anders aan te pakken kun je met je team op werkvakantie, leuk toch?

Werkvakantie, wat is dat?

Een werkvakantie is zoals het woord het zelf zegt, een vakantie terwijl je werkt. Jullie kunnen op werkvakantie bijvoorbeeld een chalet huren waar jullie met het team voor ongeveer een week zullen verblijven. Tijdens deze werkvakantie werken jullie nog altijd door, maar zitten jullie in een andere sfeer en locatie waardoor het wel aangenamer wordt. Nadat iedereen klaar is met werken kunnen er teambuilding activiteiten plaatsvinden, er kan samen gekookt worden, etc. Dankzij een werkvakantie leren de werknemers elkaar ook beter kennen en kunnen ze na het werken ook wat plezier hebben, dit is wat anders dan een standaard 9-5 job te draaien.

Flexibiliteit

Als je op kantoor werkt dan moet je natuurlijk zoals iedereen dezelfde uren werken, logisch toch? Tijdens een werkvakantie is het mogelijk om flexibelere uren aan te vragen, je baas kan hier makkelijker mee akkoord gaan omdat jullie dan ook in eenzelfde ruimte zijn en jij dus je werk gewoon kan doen. Als je nu een ochtendmens bent die ’s morgens actiever is dan in de namiddag dan kun je bijvoorbeeld vragen als je om 7u in de ochtend mag beginnen tot ongeveer 3u in de namiddag. Dan heb je nog een hele namiddag waar je kan genieten en ontspannen.

Voor wat afwisseling is een werkvakantie dus wel echt aangeraden, het is ook mogelijk om een werkvakantie te combineren met teambuilding. Jullie verblijven een korte tijd samen waardoor jullie samen leuke dingen kunnen doen na de werkuren.

https://hofdebrulle.nl/werkvakantie/