010 Web Fotografie
Image default
Fotografie

4 kledingtips voor een zakelijke foto

Wanneer je een zakelijke foto laat maken kan kleding veel overbrengen. Je wilt er netjes en professioneel uitzien, maar niet stijfjes of oubollig. Daarom geven wij je een aantal tips, zodat jij het beste uit je kledingkast kunt halen wanneer je op de foto moet.

Als je professioneel over wilt komen is een sterke foto belangrijk. Kleding kan daar een enorm effect op hebben, maar ook de kwaliteit van de foto is van groot belang. Ga daarom in ieder geval niet gewoon maar wat foto’s maken met je telefoon, deze zijn vaak slecht belicht en niet goed scherp. Ga op zoek naar een specialist in branding fotografie en vraag diegene om jouw foto’s te maken. 

Vermijd drukke motieven

Kies geen blouse met fijne streepjes of veel kleine stippels. Dit is niet alleen erg druk, maar kan ook nog eens voor het moiré effect zorgen. We hebben dat effect allemaal al wel eens gezien bij iemand op een foto of op tv. Dit zorgt er namelijk voor dat lijnen en stippels vreemde vormen aannemen op beeld en dit ziet er dan ook erg storend uit. 

Nek en schouders

Een hoge kraag kan je een korte nek geven, dus ga niet voor een hoge coltrui. Een diepe decolleté of lage hals kun je ook beter niet doen, aangezien dat nogal een blote indruk geeft. Kies ook niet voor een jasje met schoudervulling, dit geeft namelijk vaak een erg onnatuurlijke uitstraling.

Kleuradvies

Kies ook geen kleding met felle kleuren, zoals een felle kleur roze of geel. Op een foto komen die kleuren vaak nog eens extra naar voren, waardoor je een heel heftig, druk beeld krijgt. Zulke heftige kleuren werken op een foto vaak nogal afschrikwekkend en geven je dan ook absoluut geen vriendelijke, toegankelijke uitstraling. Kies ook niet voor wit. Wit laat je namelijk heel makkelijk wat bleekjes eruit zien. Daarbij gaat ons oog bij het zien van een foto automatisch naar het lichtste punt van een foto. Wanneer je een witte blouse aan hebt, is dat het lichtste punt en wordt de aandacht van je gezicht weggehaald.

Welke kleuren kun je dan wel dragen? Vaak zijn wat donkerdere, zachtere kleuren een goede keuze. Probeer iets te dragen dat ongeveer dezelfde kleur is als je ogen. Dat benadrukt die kleur en dus automatisch je ogen. Het belangrijkste van een goede portretfoto is immers je ogen, dus wanneer die er goed uitzien, heb je gelijk al een paar pluspunten te pakken.

Uitzonderingen

Voor iedere regel is er wel een uitzondering. Denk vooraf wat je wilt bereiken met je foto. Als je er niet uitkomt, kun je het ook altijd aan een professional vragen. Zo heb jij straks de mooiste zakelijke profielfoto van al je collega’s.