010 Web Fotografie
Image default
Bedrijfsfotografie

Het ecologisch bouwen van woningen

Ga voor een duurzaam huis. Bouw hem nu helemaal zelf!

Wij, als gemiddelde Nederlander, brengen meer dan 80% van onze tijd binnen door. Daarom is een goed binnenmilieu van groot belang. Dat is goed voor uw gezondheid, maar het maakt ook het verblijf in een gebouw prettiger. Daarom is het verstandig om bij het bouwen van een woning rekening te houden met het ecologisch bouwen. Ecologisch bouwen wil zeggen dat tijdens het bouwen, het gebruik ervan en de sloop de ecologische effecten voorop staan. Er mogen geen nadelige effecten zijn op het milieu. Een ecologisch huis zorgt ervoor dat u een gezond huis heeft in een gezonde leefomgeving. Het duurzaam bouwen is een trend die niet meer zal verdwijnen.

Belangrijke producten voor het ecologisch bouwen.

Wanneer we praten over ecologische bouwen dan bedoelen we daarmee vooral de gebruikte materialen. De begrippen duurzaamheid, energiezuinigheid en materiaalkringloop zijn de belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden. U kunt denken aan het gebruik van zonnepanelen, hout, leem, groendaken, zonneboilers, warmtepompen, het gebruik van betonstuc en isovlas. De materialen die gebruikt worden mogen de natuur niet nadelig beïnvloeden.

Het isoleren van de woningen.

Het is belangrijk dat woningen goed worden geïsoleerd. We verbruiken daardoor minder energie wat goed is voor de natuur en onze portemonnee. Voor het isoleren van de woningen kunnen we isovlas gebruiken. Isolvlas is een product dat van vlas wordt gemaakt. Vlas, wat een natuurproduct is, heeft de hoogste isolatiewaarden voor temperatuur en geluid. Daarbij is het ook vochtregulerend, licht en sterk. Het isovlas kan worden toegepast bij woningen voor de isolatie, omdat het voldoet aan de hoogste normen en waarden om gezond door het leven te kunnen gaan.

Betonstuc als afwerklaag in woningen.

Voor een goede en gezonde vloerbedekking wordt tegenwoordig steeds meer gekozen voor een gietvloer. Deze gietvloer van betonstuc is niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar ook waterdicht. Het materiaal is samengesteld uit een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Het is een afwerklaag van slechts 2 tot 3 mm. Omdat het waterdicht is, kan het goed worden gebruikt in de badkamer, keuken en toilet. Ook voor wanden wordt het toegepast, trappen, keukenbladen en terrassen. Er zijn veel verschillende kleuren mogelijk. Het wordt vaak gebruikt om een ecologische woning af te werken en prettig leefbaar te maken.