010 Web Fotografie
Image default
Bedrijfsfotografie

DAB en internet radio

DAB+ en internet radio

Radio Broadcasting

De ouderwetse en eenvoudige tafelradio ook bekend als de FM radio wordt langzaam vervangen door nieuwe en betere digitale radio’s. De DAB internet radio is nu aan het stijgen in populariteit. Door een betere geluidskwaliteit en een tal van andere redenen willen meer mensen een DAB radio kopen. Als we verder lezen zullen we dieper ingaan op waarom dit soort van broadcasting zo populair is. Alhoewel de FM radio’s nog steeds heel veel gebruik worden, zal deze binnenkort verdwijnen. De oude FM radio werk namelijk met frequenties, deze radiosignalen kun je ontvangen op de radio door middel van een tuner. De kanalen en zenders die je kunt vinden hangt dan af van de locatie. Ook de kwaliteit en sterkte van de signalen zijn afhankelijk hiervan. Het is dus belangrijk dat de analoge radio op de juiste plek geplaatst wordt voor het beste resultaat.

Wat is DAB+

Wat is DAB+? DAB staat voor Digital Audio Broadcasting en deze radio technologie biedt veel nieuwe mogelijkheden. De reden waarom meer en meer zenders voor DAB kiezen is omdat je via het internet naar de kanalen luistert. Er zijn momenteel ongeveer 50 zenders waarnaar je kunt luisteren via een DAB radio en dit nummer is aan het stijgen. Omdat de zenders via het internet beluisterd worden krijg je dan glasheldere geluid zonder ruis. Het handige hier is dat je naar de zenders zoek op naam, niet op frequentie. Je kunt 24 uur per dag kiezen naar wat jij wilt luisteren. Als er muziek speelt staat er informatie op de display over de artiest en het nummer, dus heel handig. Er zijn veel keuzes voor de mensen die een DAB radio kopen, het hangt zelf van de persoon af welke moderne radio perfect is.

Internet radio kopen

Internet radio is een digitale audio service die via het internet wordt verzonden. Uitzenden op internet wordt meestal streaming of WIFI-radio genoemd. Er zijn duizenden internet muziekdiensten over de hele wereld die je kunt beluisteren. Een internet radio kopen is ideaal voor de persoon die een grote keuze uit internetradiostations zoals Spotify wilt. Voor dit soort van muziekdienst is er een goede internetverbinding nodig. De kwaliteit van de muziek hangt af van de verbinding. Als dat in orde is kan je via de internet radio naar muziek luisteren

https://audiogigant.nl/