010 Web Fotografie
Image default
Bedrijfsfotografie

Een goede haag voor de tuin

Een mooie afscheiding voor uw tuin

Vooral in de nieuwbouwwijken ziet u vaak dat er als afscheiding gebruik wordt gemaakt van een groene haag. Daarbij heeft u de keus van een haagplant die zowel in de zomer als de winter zijn blad houdt. Hiermee kunt u tijdens de zomer- en wintermaanden heerlijk privé in de tuin vertoeven. Het is wel belangrijk dat u voor de haag een winterharde tuinplant gebruikt. De strenge vorst moet hij gemakkelijk kunnen overleven. Wilt u een haag hebben die snel groeit en ook tijdens de wintermaanden zijn blad houdt, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de klimop hedera of groene haagbeuk. Het zijn beiden goedkope planten die snel groeien.

De groene beukenhaag

U ziet vaak een groene beukenhaag als afscheiding in een tuin. Het is een bladverliezende haagplant die wel tijdens de wintermaanden een groot deel van de verdorde bruine bladeren vast houdt. Daardoor wordt de inkijkt beperkt. De verdorde bladeren vallen er pas af wanneer de nieuwe worden gevormd in het voorjaar. De groene beuk is zeer winterhard en staat het beste op een plek in de zon of halfschaduw. De groene beukenhaag is geschikt om er zeer lage tot hele hoge hagen mee te creëren. De groene beukenhaag wordt voor een kleine, maar ook grote tuinafscheiding gebruikt.

De hedera haag

De klimop hedera is een plant met een grote groeikracht. De klimplant hecht zich met de kleine wortels overal op vast en zal daardoor uit zichzelf omhoogklimmen. Hij wordt vaak tegen gaas omhoog geleid. De hedera haag is gemakkelijk te snoeien, zodat je de haag tegen het gaas behoorlijk smal kunt houden. Het is een klimop die het hele jaar door zijn blad houdt. Daardoor zorgt deze plant het hele jaar door voor een mooie groene afscheiding in de tuin. De plant tweemaal per jaar snoeien is voldoende en wanneer u er daarna wat extra compost bij gooit, zal hij bijzonder mooi groeien.

Eisen voor een tuinplant

Het maakt een groot verschil wat voor plant u in de tuin wilt hebben. Wanneer u wilt dat de plant zowel tijdens de zomer als in de winter zijn blad houdt, moet u daar vooraf naar kijken. Er zijn ook planten die u tijdens de vorstperiode moet inpakken met een speciaal plastic om bevriezing te voorkomen. Ook zijn er planten die tijdens de wintermaanden boven de grond afsterven, maar in het voorjaar weer uitlopen. Daar moet u dus rekening mee houden voordat u een tuin gaat aanplanten.

https://www.deplantenshop.nl/

Gerelateerde artikelen

Kunstplanten voor binnen

Vergelijk en koop de beste pelletkachel of pellet BBQ

Een diervriendelijke muizenval kopen