010 Web Fotografie
Image default
Zakelijk

Alle druktechnieken op een rij

Weet jij al welke druktechnieken er zijn? Met de komst van nieuwe apparaten zijn er ook nieuwe technieken bij gekomen waar je gebruik van kunt maken. Zo zijn er vier technieken die al langere tijd bestaan. Denk hierbij aan hoogdruk, vlakdruk, diepdruk en doordruk. Hoogdruk is onder andere een stempeltechniek. Bij vlakdruk gaat het voornamelijk om steendruk, bij diepdruk om etsen en doordruk om zeefdruk of stencils. Echter zijn er tegenwoordig nog een aantal varianten bij gekomen. Denk hierbij aan digitaal drukken. De offset, wat onder vlakdruk valt, is tegenwoordig ook afhankelijk van digitale technieken.

Druktechnieken verandert; van handwerk tot digitaal 

De druktechnieken hebben zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. In eerste instantie ging het namelijk allemaal om handwerk. Het ging daarbij om de varianten van inkt en de apparaten die de afbeelding over moest brengen op een groot aantal oppervlakten. De drukinkt werd hierbij ook altijd met de hand aangebracht. De verschillende technieken zorgden er dan voor dat er reliëf in de afbeelding of tekst kwam. 3D-technieken zijn dus al langere tijd aanwezig. Tegenwoordig gebeurt de ontwikkeling grotendeels digitaal, waardoor er nog meer opties zijn en de productie in grotere getale gedaan kunnen worden. 

Ga voor veel voordelen met de bedrukkingen

Je kunt met de druktechnieken een groot aantal producten laten bedrukken. T-shirts, papier, verpakkingen en mokken zijn slechts enkele voorbeelden. Daarbij profiteer je van een groot aantal voordelen. Omdat de techniek met alle zorgvuldigheid wordt uitgevoerd gaat de afbeelding, tekst of het logo ook niet zomaar van de oppervlakte af. Je kunt daarom jarenlang profiteren van de kwaliteit. Ook zijn er voldoende mogelijkheden. Je hoeft alleen maar aan te leveren wat er op jouw producten moet komen te staan, waarna je het binnen de kortste tijd in handen hebt en jouw klanten kunt voorzien van iets unieks. Met de juiste techniek zorg je ervoor dat je alles in handen hebt.   

https://www.optimumgroup.nl/technieken/digitaal