010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Maak je eigen Efteling tuin met tuinkabouters

Ben jij wat uitgekeken op je tuin? Dan hebben wij een heel leuk idee voor jou! Creëer je eigen Efteling tuin! Hoe? Nou laten we beginnen met wat paddestoelen en tuinkabouters. Maar er moet natuurlijk nog veel meer gebeuren. Jouw tuin moet er namelijk ook een beetje sprookjes-achtig uit gaan zien. Zo’n sprookjes wereld creëer je met het aanleggen van vijvertjes, kleine kabbelende riviertjes, watervalletjes, bruggetjes. Veel planten en grote keien waar je rots partijen mee kunt aanleggen.

Leuke tuinkabouters die je tuin opfleuren

Een vijver mag dus zeker niet ontbreken in jouw tuin. En in die vijver daar horen natuurlijk vissen. En niet te vergeten: Indische waterlelies. Ja, want daar heeft de Efteling ook een sprookje over! De vijver moet je mooi aankleden met aan de rand grote keien en veel groen. Om het sprookje tot leven te laten komen kun je in de vijver zelf een bootje met een tuinkabouter zetten. Aan de oever horen natuurlijk ook enkele kabouters te staan. Het mooiste is, als dit vissende tuinkabouters zijn. Echte vijverkabouters komen namelijk tot leven als het verhaal compleet is. Niet is dan ook passender bij de vijver als een kabouter met een hengel in zijn handen.

In je tuin kun je verschillende scenario’s creëren. Zo kun je een groepje tuinkabouters bij elkaar zetten die aan het werk zijn. Dat zijn vaak die kaboutertjes met schoffel, met schep, met emmertje of kruiwagen. Als je deze bij elkaar zet creëer je ook hier weer een eigen verhaal. Datzelfde geldt voor de muzikanten. Jaah, kabouters met muziekinstrumenten zijn ook volop te koop. Zet een groepje muziekkanten vlakbij je terras.

Wil je ook nog wat humor kwijt in je tuin? Dan is het ook leuk om een gnome van big mouth erbij te zetten. Wij zelf vinden die ene zo leuk: een kat die schijnbaar nogal een hekel aan kabouters heeft, want hij heeft er al eentje in zijn bek en met zijn andere poot trapt hij een tuinkabouter plat. Jaaa, zo kan het leven van een kabouter ook verlopen 😉 Het is maar wat voor draai jij erzelf aan geeft!

 

https://www.tuinkabouter-kopen.nl/