010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het kiezen van de geschiktste wandtegels

Je kent het vast, je bent lekker je huis aan het opknappen of je hebt een nieuw huis gekocht, maar je hebt nog een nieuwe set wandtegels nodig. Op zich lijkt dit een makkelijk klusje. Even een tegelboer bezoeken, wat leuks uitzoeken en klaar is kees. Toch komt er meer bij kijken dan je denkt. Het is namelijk zo dat mensen tegenwoordig toch nog veel fouten maken bij het kiezen van geschikte wandtegels. Toch is het wel belangrijk dat dit in één keer goed gaat. Anders kun je weer helemaal opnieuw beginnen met het zetten van de tegels. Dit is natuurlijk verspilling van tijd én geld. Heb je nieuwe wandtegels voor de keuken nodig of bijvoorbeeld vloertegels voor de woonkamer? Dan is deze blog precies wat je nodig hebt.

 

Analyseer je ruimte goed

De eerste stap is het goed analyseren van de ruimte waar de tegels geplaatst moeten worden. Heb je bijvoorbeeld een smalle ruimte met allerlei gekke hoeken of scheve wanden? Dan doe je er niet verstandig aan om voor desbetreffende kamer grote, brede tegels uit te gaan zoeken. Kleine tegels zijn in dit geval de beste keuze. Ben je juist opzoek naar tegels voor een ruime kamer? Dan heb je zeker de optie om voor de grotere varianten tegels te gaan. Wanneer je grote kamers helemaal betegelt met kleine tegeltjes, wordt de kamer al snel erg druk. Probeer dit daarom te vermijden.

 

Wat is het budget?

Bedenk van tevoren welke budget je voor een nieuwe set tegels over hebt. Je kan in elke prijsklasse met een beetje creativiteit een prachtige muur of vloer leggen. Dat is het punt niet. Toch moet je altijd van tevoren bedenken welk budget je klaar hebt staan. Anders kan het zo zijn dat je te maken krijgt met onaangename verassingen. Daarnaast kunnen de tegeladviseurs jouw voorzien van een beter gepast advies wanneer je van tevoren een bedrag ingedachte hebt.

 

Houd rekening met het onderhoud

Elke soort tegel moet vaker onderhouden worden dan de andere tegel. Het is dus verstandig om van tevoren te kijken naar hoe vaak je instaat bent de kamer een schoonmaakbeurt te geven. Het zijn nou eenmaal drukke tijden. De één heeft hierdoor meer tijd om de tegels te gaan onderhouden dan de ander. Pas daarom het type tegel altijd aan op jouw levensstijl.