010 Web Fotografie
Image default
Verbouwen

Alles wat je moet weten over hardhouten vloeren

Het installeren van hardhouten vloeren is een enorme financiële verplichting die op de lange termijn veel oplevert. Met dat in het achterhoofd is het belangrijk om uw nieuwe vloer te kunnen verzorgen om deze zo lang mogelijk in topconditie te houden. 

Met de juiste zorg en onderhoud is het mogelijk om uw hardhouten vloeren vele jaren, zelfs een leven lang, in goede staat te houden. Voordat u ingaat op de nuttige tips voor hardhouten vloeren, is het alleen maar goed om eerst te onderzoeken waarom u dit soort vloeren in de eerste plaats zou willen overwegen. Bij een PVC vloer leggen gaat dit weer heel anders, maar daar hebben we het in dit artikel niet over natuurlijk. Lees snel verder!

Wat is het voordeel van een harde houten vloer?

Er zijn veel voordelen verbonden aan hardhouten vloeren en daarom is dit een van de meest populaire soorten vloeren op de markt voor woningrenovatie vandaag de dag. Enkele van de voordelen in dit geval zijn:

Onderhoud van de vloer

Zoals u al snel zult ontdekken, zijn hardhouten vloeren zeer eenvoudig te reinigen en over het algemeen te onderhouden. De inherente eigenschappen van het hout maken het bestand tegen vuil en vlekken, zodat het niet aan de vloer blijft plakken. Het grootste deel van wat nodig is, is regelmatig stofzuigen en dweilen met een vochtige doek of dweil. Bovendien vervaagt het hout, in tegenstelling tot tapijt, niet en behoudt het nog lang zijn oorspronkelijke kleur.

Beter voor de gezondheid

Omdat hout geen vuil opneemt zoals tapijt, is de lucht in huis meestal frisser en schoner. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën of aandoeningen aan de luchtwegen die voortdurend schone lucht in en om het huis nodig hebben.

Veelzijdig materiaal

Hardhout is een van de meest veelzijdige materialen voor vloeren. Geen twee hardhoutsoorten zijn precies hetzelfde, wat betekent dat elk huis een unieke uitstraling krijgt voor zover het de vloer betreft. Bovendien heeft hout van nature verschillende patronen, wat betekent dat u niet vastzit aan een bepaalde tint of kleur.

Hardhout is massief en stevig, waardoor het bestand is tegen deuken en krassen, die deel uitmaken van het dagelijks leven. Dit type vloerbedekking is gemakkelijk bestand tegen zware meubels en tegen voorwerpen die per ongeluk op de vloer vallen.

Je huis wordt meer waard

99,9% of makelaars zijn het erover eens dat hardhouten vloeren een aanzienlijke waarde toevoegen aan de woning. Dit is zowel in geldelijke zin als in de gepercipieerde waarde. Naast de hardhouten vloeren die het prijskaartje van het huis aanzienlijk verhogen, zijn ze ook aantrekkelijk voor potentiële kopers, wat het makkelijker maakt om het huis snel en dichter bij de vraagprijs te verkopen als zo’n situatie zich voordoet.

Design

De schoonheid van hardhouten vloeren is onmiskenbaar. Het doet denken aan de natuur in al haar glorie. Houten vloeren kunnen ook gemakkelijk worden geschuurd en opnieuw geschuurd om de kleur van de vloer te veranderen als u moe wordt van de huidige uitstraling. De veelzijdigheid van houten vloeren maakt het ook perfect voor elke denkbare vorm van interieurdesign.

https://vloerenbaas.nl

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een glazen schuifwand voor veranda?

Vergunning aanvragen voor een dakkapel

Bouwbedrijf Wim Top: wat wij voor jou kunnen betekenen!