010 Web Fotografie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Stalen buizen met spiraalnaad gelast

Stalen buizen kunnen op meerdere manieren geproduceerd worden. Het soort buis is vaak afhankelijk van de manier van lassen. Standaard lassen, zeker bij de meer voordelige buizen, is de traditionele lasnaad die u eenvoudig van buiten herkent. Het kan natuurlijk zo zijn dat u hogere eisen stelt aan uw stalen buizen en dan zijn er andere manieren van lassen die gebruikt kunnen worden, zoals lassen met spiraalnaad. Bij een ervaren partij als Swanenberg IJzer Group kunt u dit soort stalen buizen kopen of zelfs op maat laten maken.

De voordelen van deze stalen buizen

Waarom zou u gebruikmaken van stalen buizen die met spiraalnaad zijn gelast? Dit type buis kent een aantal belangrijke voordelen. Deze buizen worden namelijk vervaardigd uit een “coil”. Een coil is een opgerolde staalplaat. Deze wordt onder een poederdek gelast via een spiraalvormig laspatroon. Door dit patroon door te trekken, kan er een tweede plaat aan de buis worden gelast op onmerkbare wijze, wat wil zeggen dat deze lastechniek geen consequenties kent voor de stevigheid van de stalen buizen. Daarom kunnen deze buizen vrijwel zo lang gemaakt worden als u wilt. De spiraalnaad wordt dan ook vaak bij maatwerk toegepast.

Goed en veilig vervoeren?

Denk aan rijplaten huren Zeker wanneer de buizen met spiraalnaad zeer lang worden, is er vaak speciaal vervoer nodig om deze op locatie te krijgen. Het laatste gedeelte van het vervoer vindt vaak plaats op een onverhard (bouw)terrein. Rijplaten huren is de doeltreffendste manier om begaanbare wegen aan te leggen. Rijplaten huren stelt u in staat om rijpaden te maken op de plekken waar u deze nodig hebt. Zware voertuigen kunnen hier gebruik van maken, zonder dat u zorgen hebt om grip, wegzakken of vastlopen. De ondergrond wordt dankzij rijplaten huren niet beschadigd. U kunt bij allround bedrijven in deze sector meestal de rijplaten direct huren wanneer u zwaar vervoer nodig hebt.