010 Web Fotografie
Image default
Interieur fotografie

Art deco meubels

Art deco meubels zijn meubels die op vallen in het interieur. Ze komen steeds vaker terug in het interieur als eye catcher.

Wat is Art deco meubels

Art deco komt uit de jaren 20 het heeft de na druk op decoratieve en toegepaste kunst. Het leuk is dat je dat terugkomt in de stoffen van bijvoorbeeld een bank. Daarnaast is het een verrassende stijl. Meestal is art deco een bank of een mooie stoel. Denk aan een opvallende gele bank of een bloemenprint stoel. Daarom denken veel mensen dat het iets voor verzamelaars is, maar dat is hellemaal niet waar.

Een leuk weetje is: in de jaren 20 waren de Fransen veel bezig met de art deco meubels. Nobilis uit Parijs liet zien hoe uniek art deco meubels zijn. Dat is natuurlijk ook. Met de opvallende kleuren en patronen.

Art deco trend

Het lijkt erop dat art deco meubels in de mode komt. Je ziet steeds vaker een eye cather in de kamer staan. De BBC heeft er een serie over gemaakt met vele art deco momenten van Rooker. Rooker is een grote naam in de art deco. Het leuke is dat in de serie op reis gaan. In Amerika zie je bijvoorbeeld dat ze art deco festival organiseren. In Chilie pakken ze het anders aan daar organiseren ze een congres voor art deco. In de woonwinkels zie je het ook steeds vaker terug komen of inricht programma’s.

 

https://dsco.nl/art-deco-meubels-art-dsco

Gerelateerde artikelen

Vintage meubels

Interieurfotografie