010 Web Fotografie
Image default
Auto's en Motoren

Autoverzekering afsluiten, wat is er nodig?

Je hebt net een mooie nieuwe auto gekocht en er moet nog een verzekering voor afgesloten worden. Of je hebt al een tijdje een auto waarvan je denkt dat de verzekering toch echt wel iets goedkoper zou kunnen. Waar begin je dan en wat heb je nodig?

 

Auto verzekering

In Nederland moet iedere auto minimaal WA verzekerd zijn voordat deze de weg op mag. Deze verzekering moet dus afgesloten zijn op het moment dat je met je nieuwe auto vertrekt bij het verkooppunt. Wanneer dit niet het geval is, kun je een fikse boete krijgen en in het geval van een ongeluk krijg je niets vergoed. Om je een hoop ellende te besparen, is het verstandig om dus tijdig een verzekering te regelen.

 

Waar begin je?

Om een juiste verzekering te vinden voor je nieuwe auto, is online genoeg informatie te vinden. Er zijn verschillende aanbieders maar bij iedere aanbieder zijn dezelfde gegevens nodig. Je persoonlijke gegevens zijn hier natuurlijk van belang, samen met je kenteken en de meldcode van de auto. De meldcode zijn de laatste vier cijfers van het chassisnummer van de auto en is terug te vinden op bijvoorbeeld je kentekenbewijs.

De unieke combinatie van je kenteken en de meldcode van de auto zorgt ervoor dat voor het RDW of de politie duidelijk is dat het inderdaad jouw auto is, waar het om gaat.

Bij het invullen van de benodigde gegevens is het belangrijk om de informatie eerlijk en juist in te vullen, omdat het anders tegen je kan werken wanneer blijkt dat je bewust verkeerde informatie hebt ingevuld.

 

Online afsluiten

Via Autoverzekering.nl krijg je de mogelijkheid om aan de hand van de benodigde gegevens, verschillende verzekeringen te vergelijken. Op deze manier kun je kiezen, welke verzekering het beste bij je past. Doordat we geen onderdeel zijn van een verzekering is het advies geheel onafhankelijk! Verschillende aanbieders en verschillende pakketten zijn te vergelijken, waardoor je direct een compleet beeld krijgt van alle mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens op Autoverzekering.nl – Aegon. Autoverzekering.nl helpt bij het vergelijken van verzekeringen, het aangaan van nieuwe of goedkopere verzekeringen, het opzeggen van je oude verzekering en bij het beantwoorden van al je vragen over je auto verzekering.

http://autoverzekering.nl