010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Hoe werkt een schuifdak?

Een schuifdak op de auto kent iedereen maar eentje op het dak van het huis is nog redelijk onbekend bij de meeste mensen. Een deel van het dak kan dus terugschuiven en bestaat uit aluminium en glas.

Moderne schuifdak worden bij nieuwbouwwoningen meestal boven de keuken geplaatst, maar ook boven de overloop op de begane grond of de tweede vloer wanneer het huis niet gelijk vloer is. Het is natuurlijk ook mogelijk om een schuifdak te laten bouwen bij bestaande huizen. Hiervoor kan een bouwbedrijf gewoon een deel van het dak verwijderen en het vervangen met een schuifdak.

Als de schuifdak er eenmaal zit is het heel makkelijk om het open en dicht te laten schuiven. Vroeger kon dit met een knop, maar tegenwoordig kun je het zelfs met je telefoon besturen. Bij het moderne schuifdak kun je een app downloaden en hiermee het besturen. Als je een Apple apparaat hebt zoals een iPhone of iPad staat er al een app standaard op hiervoor. Je kunt ook natuurlijk ook gewoon de knop of schakelaar gebruiken dat ook wordt geplaatst vlakbij de schuifdak.

Wil je weten wat het kost om een schuifdak te laten plaatsen of wil je gewoon meer informatie? Klik dan op een van de onderstaande websites.

Zenyd.nl/

Vanbeem.nl/