010 Web Fotografie
Image default
Fotografie

Award winning bruidsfoto

 

Als bruidsfotograaf zoek je altijd naar de beste foto’s, de hele trouwdag gebeurt er van alles en valt er veel te beleven. Al deze gebeurtenissen worden zo goed mogelijk gefotografeerd zodat het bruispaar de mooiste herinnering heeft aan hun bruiloft. Naast de standaard momenten als de ringen om schuiven of dé kus zijn er tal van andere leuke momenten vol emoties. 

 

Wanneer je alleen foto’s maakt van de dingen die van het bruidspaar verwacht worden dan blijft er weinig creativiteit over. Daarom is het ook zo leuk om je bruidsfotografie nog beter te maken en jezelf telkens te pushen om beter te worden. Je kan het zien als een laddertje, gewone bruidsfoto’s zijn helemaal onderaan de trap. Bij elk treetje wordt de foto iets beter, van een simpele foto die elke gast kan maken tot award winning trouwfotografie die alleen van één fotograaf af kan komen. Een trouwfoto die zo complex en goed in elkaar zit kan alleen gemaakt worden door een trouwfotograaf die al jaren ervaring heeft. Die weet wat er gaat gebeuren en rent daardoor niet achter de feiten aan. Wanneer je weet wat er komt kan je het shot voorbereiden en wanneer het moment zich aandient kan je er alles uit halen. 

De voorbereidingen zijn de juiste plek kiezen, bedenken welke verhaal je wilt vertellen, de compositie perfect maken en de belichting aanpassen om het perfecte plaatje te voltooien. En wanneer het moment dan komt ben je in de basis klaar, dan begint het. Net zolang bewegen tot de compositie nog perfecter is en zoveel foto’s maken als mogelijk is. Wanneer het moment voorbij is dan kan je verder naar het volgende moment. Een trouwdag staat bol van deze momenten en zodoende is er geen moment tijd voor rust. 

Wanneer het tijd is voor de bruidsreportage samen met het bruidspaar kan je even ‘rustig’ aandoen, mooie composities maken met het mooiste licht is dan de opdracht. Voor deze foto’s is gebruik gemaakt van het bestaande licht wat uit het raam kwam. Door het gebruik van daglicht kan je als bruidsfotograaf goed zien hoe de foto eruit komt te zien. In de nabewerking is gekozen voor zwart wit om het dramatische licht beter uit te laten komen. De ramen zijn van een landgoed, een historische trouwlocatie waar de trouwfoto’s nog mooier van worden. Zo’n mooie achtergrond zorgt voor een speciale sfeer waardoor de stijl van fotografie goed naar voren komt.

ARV & CO Bruidsfotografie

Pad van Jip en Janneke 10

6708 TG Wageningen

06 51968058

info@storiesbyarv.co

  

https://www.storiesbyarv.co/