010 Web Fotografie
Image default
Bedrijven

BAG viewer

Op Geogap.nl vind je de perfecte BAG viewer én kun je bovendien tegen betaling de BAG gegevens eenvoudig downloaden. Doorgaans is het nogal een ingewikkelde klus om deze bestanden te downloaden om de simpele reden dat het Kadaster werkt met producten waarvoor technische kennis vereist is. Op Geogap is dit voor je geregeld en daarom ben je snel in het bezit van de Basisregistraties Adressen en Gebouwen, de BAG dus.

Er kleven een aantal verplichtingen voor de bronhouders aan de BAG

De BAG is niet zomaar iets, het is met name belangrijk voor gemeenten. De BAG is gebaseerd op de Wet Basisregistraties Adressen en Gebouwen en die wet legt de verschillende gemeenten een aantal verplichtingen op. Gemeenten worden in dit verband bronhouders genoemd. Voorbeeld? Gemeenten moeten het grondgebied indelen in woonplaatsen en zijn daarnaast verplicht om bepaalde data van adressen en gebouwen beschikbaar te hebben. En dat allemaal in een en hetzelfde geautomatiseerde systeem.

Kadaster zorgt voor actuele gegevens

De BAG wordt actueel gehouden en bijgehouden door het Kadaster. Het Kadaster zelf is elke dag met de gegevens bezig. Voor de beschikbare download worden de gegevens eens per maand aangepast. Kies je voor een download van de BAG, dan krijg je alle officiële adressen in ons land, net als de naamgevingen van de openbare ruimten. Daarnaast krijg je info over panden en andere verblijfsobjecten. Ook gebruiksdoelen, oppervlakten, bouwjaren en verblijfsobjecten krijg je nadat je betaald hebt en op de download knop gedrukt hebt tot je beschikking.

Wijst zich vanzelf

Geogap heeft heel veel te bieden, ook bijvoorbeeld BGT Postgis. Dan krijg je een lijst met alle objecten in de openbare ruimte aangeboden, en dat zoals die door de gemeenten geregistreerd zijn. Je kunt er gevoeglijk vanuit gaan dat je steeds over actuele informatie beschikt en zoals gesteld wijst het downloadproces zich via Geogap wél vanzelf.