010 Web Fotografie
Image default
Toerisme

Bezienswaardigheden Maastricht

Nederland is een plat, klein land vol met water. Je treft er veel steden, dorpen en mensen aan. Als je gaat denken aan echte typische Nederlandse dingen zijn dat klompen, molens en tulpen. Nederland heeft ook een rijke geschiedenis en er zijn tot op de dag van vandaag veel historische gebouwen te vinden. Ga jij kijken naar bezienswaardigheden in Maastricht of naar de markt in Rotterdam? Ik ga je in dit artikel een aantal leuke bezienswaardigheden vertellen!

Kasteel de Haar

Dicht in de buurt van Utrecht ligt kasteel de Haar. Dit kasteel is door dezelfde persoon ontworpen als het centraal station en het rijksmuseum. Het prachtige kasteel is gebouwd in het einde van de 19de eeuw. Er ligt een enorm park omheen en is iedere dag geopend voor publiek. Tenslotte worden er ook veel activiteiten rondom het kasteel georganiseerd. Als je toevallig toch in Utrecht bent. Ga eens een kijkje nemen bij Kasteel de Haar.

Het Van Gogh Museum

Een van de bekendste kunstenaars in de Nederlandse geschiedenis is Vincent van Gogh. Hij leefde van 1853 tot 1890. Hij schilderde voornamelijk zelfportretten en landschappen. Als je het leuk vindt om de werken van Van Gogh te aanschouwen, kun je naar het Van Gogh Museum gaan. Er hangen maar liefst 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven. Jaarlijks komen er bijna anderhalf miljoen mensen naar het museum. Je kunt dus concluderen dat het een echte trekpleister is.

Het Anne Frank museum

Aan de Prinsengracht in Amsterdam kom je het Anne Frank museum tegen. Dit is het huis van Anne Frank waar ze met haar familie ondergedoken zat. Je krijgt hier allemaal informatie over het leven van het Joodse meisje. Deze informatie hebben ze gehaald uit het dagboek van Anne Frank. Het huis is gerestaureerd en ze hebben het zo veel mogelijk in de originele staat gelaten.

Dit zijn drie bezienswaardigheden waar je eens een dagje naartoe zou kunnen gaan!