010 Web Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Voor- en nadelen van een keukeneiland

In 2022 zijn de keukeneilanden niet meer weg te denken. Een keukeneiland geeft sfeer aan de kamer. Daarbij kan een keukeneiland gestyled worden bij elke inrichting, door middel van de verschillende keukenbladen. In deze blog lees je de verschillende voor- en nadelen van een keukeneiland.

 

keukeneiland

Een keukeneiland bestaat uit losstaande elementen. Voor een keukeneiland is geen wand nodig. Vaak is er een compleet kookgedeelte met afzuiging ingericht op een keukeneiland. Een keukeneiland is omringd met werkbladen die genoeg ruimte bevatten, om een echt culinaire maaltijd te koken.Een keukeneiland is ideaal wanneer je een open keuken hebt. Het is belangrijk om genoeg ruimte te hebben voor een keukeneiland. Zo krijg je het juiste effect van een keukeneiland.

 

Voordelen

Een keukeneiland geeft veel extra werkruimte. Daarnaast geeft het veel sfeer in een kamer. Dit door middel van de vele opties met betrekking tot de keukenbladen. De keukenbladen worden vaak heel mooi belicht door spotjes die boven het keukeneiland hangen. Naast de vele werkruimte creëert een keukeneiland ook extra bergruimte. Dit door middel van de vele extra keukenkasten. Door de extra keukenkastjes is er geen bijkeuken meer nodig. Naast de extra sfeer zorgt een keukeneiland ook voor extra sfeer aan de keuken. Een keukeneiland heeft een luxueuzere uitstraling, ten opzichte van een normale keuken.

 

Nadelen

Een keukeneiland kent ook een aantal nadelen. Eem keukeneiland neemt veel ruimte in beslag. Het is daarom niet handig om een keukeneiland te plaatsen in een kleine kamer. Ook valt het sneller op als er rommel op het aanrecht staat. Dit komt, doordat je vanuit de kamer gelijk een blik kan werpen op het keukeneiland. Het laatste nadeel is dat er voor een keukeneiland leidingen moeten worden gelegd. Dit kan betekenen dat bij de verbouwing eerst je vloer eruit moet, voordat ze met de leidingen kunnen beginnen.